Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"El salt de Nijinsky" de la companyia Trànsit Dansa s'estrena demà al Teatre Monumental

Escoltar

"El salt de Nijinsky" de la companyia Trànsit Dansa s'estrena demà al Teatre Monumental

"El salt de Nijinsky" el nou espectacle de la companyia resident a Mataró, Trànsit Dansa, s'estrena aquest dissabte a les 10 de la nit al Teatre Monumental. El passat mes de novembre, coincidint amb la signatura del conveni de residència entre la companyia Art Trànsit Dansa, l'Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya i el Patronat Municipal de Cultura, es va presentar en públic un "work in progress" d'aquest espectacle, que ha anat evolucionant amb aquests mesos de treball. La companyia fa mesos que combina els assaigs d'aquest espectacle amb les diferents activitats que realitza a la ciutat de Mataró en la seva condició de companyia resident.

Un espectacle sobre la memòria

Unes velles fotografies de Nijinsky, gran ballarí ucranià, inspiren aquest espectacle de dansa que gira al voltant del concepte de memòria: l'any 1939, quan el ballarí Vaslav Nijinsky portava ja més de vint anys sense ballar i estava en tractament psiquiàtric, va rebre la visita d'un altre ballarí, estrella de l'Òpera de París, que, per tal de revifar la seva memòria, li va mostrar algun dels seus passos de ballet. En resposta, Nijinsky es va aixecar i, amb expressió absent, va fer un magnífic salt immortalitzat en una sèrie de fotografies. A partir d'aquestes imatges, la coreògrafa Maria Rovira ha creat un espectacle de dansa que gira al voltant del conceptes de memòria i el salt.


Companyia Trànsit Dansa

L'any 1985 Maria Rovira va fundar la Companyia Trànsit Dansa a Mataró, com a ballarina i coreògrafa, amb el propòsit d'establir una companyia resident a la ciutat natal per tal de projectar-la internacionalment i alhora projectar pedagògicament la dansa. A més va crear nombroses obres, algunes de les quals han gaudit de prestigi internacional. L'any 1998 li és atorgat el Premi Nacional de Dansa per la seva trajectòria. Actualment la companyia compta amb els ballarins William Castro, Isabel Tapia, Sol Vázquez, Marta Fernández i Maria Garriga.