Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un edifici de 4 plantes acollirà 30 habitatges protegits i un equipament entre els carrers de Pedro Antonio de Alarcón i de Marià Fortuny

Escoltar

Un edifici de 4 plantes acollirà 30 habitatges protegits i un equipament entre els carrers de Pedro Antonio de Alarcón i de Marià Fortuny

La Junta de Govern Local va aprovar dilluns inicialment l'estudi de detall que concreta els volums i la integració respecte a l'entorn del conjunt d'habitatges de règim protegit per a joves i equipament que es construirà a la cantonada entre els carrers de Pedro Antonio de Alarcón i de Marià Fortuny, una de les accions previstes al Pla Local d'Habitatge 2005-2015. L'estudi de detall ha estat redactat per encàrrec de Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA).

Els terrenys on s'edificaran els habitatges, tres parcel·les contigües amb una superfície total de 1.358 m2, estan ocupats ara per petits magatzems o tallers en desús. Dos de les tres parcel·les afectades corresponen a la unitat d'actuació UA-53 "El Verdet", i la suma de la tercera, de 52 m2 de superfície, ha permès ampliar l'àmbit d'intervenció.

L'edifici estarà format per dos volums, cadascun d'ells de 4 plantes d'alçada i alineat a un dels carrers, que s'uniran mitjançant un element de comunicació vertical intermig per absorbir la diferència d'alçada entre els vials. D'aquesta manera la planta baixa del volum alineat amb el carrer de Marià Fortuny correspondrà a la planta primera de l'alineat amb el carrer de Pedro Antonio de Alarcón.

Es preveu la construcció de 30 habitatges, que seran de lloguer d'acord amb el Pla Local d'Habitatge, un equipament en planta baixa i un aparcament soterrat de 45 places per als residents. L'accés als habitatges es situarà a la confluència dels dos vials. Al carrer de Pedro Antonio de Alarcón es faran l'entrada a l'equipament i l'accés dels vehicles a l'aparcament. Es preveu destinar fins a un màxim de 906 m2 a l'equipament en planta baixa.

L'execució del projecte està subordinada a l'aprovació del text refós de la modificació del Pla General d'Ordenació per tal d'incloure en el sistema de dotació d'habitatge públic set solars qualificats ara d'equipament comunitari, que es presentarà a aprovació per part del proper Ple municipal. Un d'aquests solars és una de les 3 parcel·les afectades per l'estudi de detall. L'estudi de detall es sotmetrà ara a un període d'informació pública de 20 dies durant el qual es podran presentar al·legacions.