Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una maleta pedagògica adreçada als centres escolars documenta els anys 30 amb testimonis de mataronins

Escoltar

Una maleta pedagògica adreçada als centres escolars documenta els anys 30 amb testimonis de mataronins

La regidora de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum, Carme Esteban, i la presidenta de l'Institut Municipal d'Educació, Conxita Calvo, tenen previst presidir aquesta tarda, a les 18.00 hores al Teatre Monumental, l'acte de presentació de la maleta pedagògica "Recuperem la nostra història. Mataró anys 30". També està prevista l'assistència d'Antoni Clos, representant de la Comissió de Memòria Històrica de la Gent Gran.

La maleta, que s'oferirà als centres educatius mitjançant el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró, és una iniciativa de la Comissió de Memòria Històrica de la Gent Gran coordinada des del Servei de Benestar Social de l'Ajuntament. Entre altres documents i materials, conté el primer i el segon DVD amb testimonis mataronins que van viure l'època dels 30, i que expliquen els records que conserven d'aquells anys.

El primer DVD amb entrevistes es va presentar l'any passat, junt amb l'exposició "Recuperem la nostra història. Mataró anys 30", durant el Congrés de la gent gran que va organitzar l'Ajuntament de Mataró. Durant l'acte de presentació d'aquesta tarda està previst fer un visionat del segon DVD, del qual es lliuraran còpies als assistents. Els dos volums s'han confeccionat amb la col·laboració dels alumnes de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt), que han realitzat, gravat i editat les entrevistes.

Un altre dels materials inclosos a la maleta pedagògica és una guia didàctica amb dues versions, una per als alumnes d'ESO i una altra per als alumnes de batxillerat. La guia, que està previst presentar als directors dels instituts de Mataró durant l'octubre, s'inclou en paper i en suport informàtic.

La maleta pedagògica inclou també material sonor, llibres i vídeos de referència sobre el segle XX i els anys 30 a Mataró, així com monedes i bitllets de l'època.

Durant l'acte d'aquesta tarda, els alumnes de l'Escola Freta representaran l'obra de teatre "La veritat del silenci".