Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró construeix nous col·lectors de pluvials per sota de l'avinguda del Maresme i les vies del tren

Escoltar

Aigües de Mataró construeix nous col·lectors de pluvials per sota de l'avinguda del Maresme i les vies del tren

L'empresa municipal Aigües de Mataró, SA ha començat la construcció de nous col·lectors de recollida d'aigües pluvials que travessaran l'avinguda del Maresme (carretera N-II) i les vies del tren per connectar el clavegueram dels carrers de Sant Joan i de la Confraria de Sant Elm amb la xarxa d'evacuació existent al costat mar de la carretera i el ferrocarril.

Aquesta actuació té com a objectiu solucionar els problemes d'acumulació d'aigua que es produeix a la part baixa de la ciutat en dies de pluges intenses, donat que hi ha punts que estan situats a una cota inferior que les infraestructures viàries i ferroviàries.

Les obres van començar a finals de setembre i es preveu que tindran una durada de 6 mesos. L'empresa García-Cano e Hijos, SA s'encarrega de l'execució de les obres. El pressupost dels treballs és de 645.653 euros.

Els treballs es fan mitjançant un sistema de clavament que permet introduir el tram de col·lector que passa per sota de les infraestructures viàries i ferroviàries sense necessitat d'obrir una rasa. D'aquesta manera es redueixen les afectacions al trànsit de vehicles. 

Connexió amb la xarxa del carrer de Sant Joan

El nou col·lector que connectarà amb la xarxa de clavegueram del carrer de Sant Joan s'inicia a l'extrem sud de l'aparcament conegut com a Can Maitanquis. La canalització travessarà la carretera i el ferrocarril mitjançant un clavament compost per tres tubs metàl·lics de 80 centímetres de diàmetre; després creuarà el passeig Marítim i discorrerà paral·lel a l'escullera fins a connectar amb la xarxa d'evacuació d'aigües pluvials existent.

Es preveu la construcció de 131,6 metres de col·lector, dels quals 29 metres corresponen als tres tubs metàl·lics, on s'instal·laran dos col·lectors de 75 centímetres de diàmetre. A més, es col·locarà 102,6 metres de canonada de PVC de 120 centímetres de diàmetre. Es faran 8 pous de registre.

Connexió amb la xarxa del carrer de la Confraria de Sant Elm

Aigües de Mataró, SA va acabar al setembre els treballs de millora del clavegueram dels carrers de Floridablanca, Cristòfor Colom i de la Confraria de Sant Elm, que han suposat la construcció d'un nou col·lector per conduir les aigües residuals i pluvials fins a l'avinguda del Maresme. La intervenció que es farà ara a l'alçada del carrer de la Confraria de Sant Elm donarà continuïtat a les obres ja fetes.

Es preveu construir un nou tram de col·lector que, connectant amb la xarxa acabada de fer, tindrà inici al passeig que separa l'avinguda del Maresme del carrer del Racó de Sant Pere. Després travessarà la carretera, les vies del tren i el passeig Marítim, i finalment connectarà amb la xarxa d'evacuació existent a l'alçada de l'Escola Universitària del Maresme.

El nou col·lector tindrà una llargària total de 103,64 metres, dels quals 32,90 metres corresponen al sistema de clavament amb tubs metàl·lics de 80 centímetres de diàmetre. Aquests tubs metàl·lics contindran al seu interior un col·lector de 75 centímetres d'ample. La resta seran 70,74 metres de tub de PVC de 120 centímetres de diàmetre. Es faran 4 pous de registre.

Afectacions al passeig Marítim

Els treballs s'han iniciat al costat mar. Amb motiu de les obres, el passeig Marítim quedarà tallat al trànsit de dilluns 20 a divendres 25 d'octubre a l'alçada de l'Escola Universitària del Maresme, de manera que quedarà sense sortida tant des de l'accés de la riera de Sant Simó com des del Cargol. Des de l'accés de la riera de Sant Simó només es podrà accedir a la platja de Sant Simó i a la platja del Callao; i des dels accessos del Cargol i Porta Laietana només es podrà accedir al port de Mataró, la platja del Varador, l'Escola Universitària del Maresme i el Centre Natació Mataró.

Quan finalitzin els treballs al costat mar quedarà afectat el lateral de l'avinguda del Maresme a l'alçada del carrer de la Confraria de Sant Elm, aproximadament durant 3 mesos. També es preveu que quedin afectades per les obres prop de 20 places de l'aparcament de Can Maitanquis.