Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc mòbil de la Policia Local incorpora 13 vehicles nous

Escoltar

El parc mòbil de la Policia Local incorpora 13 vehicles nous

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el regidor de Via Pública, Oriol Batista, han presentat avui els nous vehicles del parc mòbil de la Policia Local. Són cinc turismes, dels quals dos són híbrids, dues motocicletes i sis escúters. La incorporació d'aquest cotxes i motocicletes, amb un cost de 186.438 euros, és un dels objectius previstos al Pla d'Inversions del 2008.

Del total dels 13 vehicles nous, 10 substitueixen d'antics i 3 són noves incorporacions. Amb els tres nous vehicles, el parc mòbil de la Policia Local compta amb 54 vehicles que contribueixen a la seguretat de la ciutat.

Els cinc turismes

Una de les novetats és que dos dels vehicles que s'incorporen són del tipus híbrid que disposen d'un motor de benzina i d'un altre elèctric. El motor de benzina funciona amb l'assistència del motor elèctric, el qual entra en funcionament a una velocitat inferior als 40km/h, al desaccelerar, baixar pendents o frenar. El motor elèctric funciona com un generador i l'energia recuperada s'utilitza per recarregar la bateria. Un d'aquests vehicles es presenta amb els logotips de "Mataró Bus" i està equipat amb un sistema mòbil d'identificació de vehicles format per un ordinador i una càmera. L'altre, és un vehicle camuflat que disposa de sistemes prioritaris no visibles. El preu unitari és de 26.695 euros.

Els altres tres vehicles tenen un sistema de motor convencional, van equipats interiorment amb els elements necessaris de seguretat (separació seients davanters i posteriors, preservació dels mecanismes d'obertura de porta) i es destinaran a les unitats de seguretat ciutadana. El preu unitari de cada turisme és de 20.683 euros.

Les motocicletes i els escúters

Els sis escúters són de 250 cm³, disposen de llums per a emergències i es destinaran al Servei de la Policia de Barri. Les dues motocicletes són de 680 cm³, disposen de llum d'emergències, sirena i un cofre. Es destinaran a la Unitat de Trànsit de l'Àrea Territorial.