Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova les modificacions dels estatuts dels casals municipals per la gent gran

Escoltar

El Ple aprova les modificacions dels estatuts dels casals municipals per la gent gran

El Ple municipal del 5 de juny va aprovar definitivament els canvis als estatuts dels casals municipals de la gent gran. La principal modificació que presenta el nou text és l'ampliació del perfil dels beneficiaris dels casals, que fins ara eren els majors de 60 anys. Amb el canvi, ara podran ser usuaris dels casals els ciutadans majors de 52 anys que siguin beneficiaris del subsidi d'atur i/o pensionistes, i els cònjuges (o persones amb anàloga relació d'afectivitat) que estiguin vinculats a aquests ciutadans i ciutadanes.

També s'han introduït nous capítols, com els relatius a les activitats que es fan als casals, on es regula l'organització dels actes, també s'estableixen unes normes bàsiques de convivència i d'altres canvis que busquen millorar i actualitzar els casals d'acord amb les normatives vigents actualment.

La redacció dels nous estatuts ha comptat amb la participació de les entitats i associacions representades a la Coordinadora del Consell de la Gent Gran. Aquests canvis tenen l'objectiu d'afavorir la participació activa d'aquests ciutadans en la vida de la ciutat, tal i com estableix el Pla Integral de la Gent Gran, a través de l'increment de la xarxa d'equipaments lúdics.

Els Casals Municipals de Gent Gran són equipaments municipals en els quals funcionen una diversitat de serveis que fomenten la relació, la participació i la integració social dels seus usuaris. Fins ara es regien pels estatuts aprovats pel Ple municipal el 1988, però al llarg dels anys han anat centrant la seva atenció en aspectes com la realització personal, el foment de l'associacionisme i la valoració i promoció de les iniciatives dels usuaris, per la qual cosa es feia necessària una adaptació dels estatuts actualment vigents.