Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una proposta de resolució en relació a la situació del Tibet

Escoltar

El Ple aprova una proposta de resolució en relació a la situació del Tibet

El Ple municipal del 3 d'abril va aprovar una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PPC i del PSC en relació a la situació del Tibet. El text va ser aprovat amb els vots favorables del PPC i del PSC, l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot negatiu de CiU, ERC i la CUP.

La proposta íntegra és la següent:

"Atesos els recents esdeveniments de repressió violenta dels defensors de la democràcia i dels drets humans al Tibet, així com la falta de llibertats democràtiques a la República Popular Xina.

Atesa la convicció del Ple de l'Ajuntament de Mataró que les llibertats democràtiques i els drets humans són valors universals, que no poden ser subordinats per interessos geopolítics, econòmics o ideològics.

Atesa la nostra convicció que en el món global l' opinió dels ciutadans i de la societat civil de les democràcies té una força moral i política sobre els governs representatius i les empreses que es relacionen amb el Govern xinès.

Per tot això, proposen l'aprovació en el Ple dels següents acords:

1. Proclamar el dret de tots els habitants de la República Popular Xina i del Tibet a viure en un règim ple de llibertats democràtiques i de respecte dels drets humans.

2. Exigir els governs de la Unió Europea una acció més decidida en defensa dels drets humans a la República Popular Xina i perquè aquesta respecti la llengua, cultura, religió i tradicions dels ciutadans del Tibet.

3. Condemnar tota la violència que es produeix al Tibet i exigir al Govern xinès que aturi la repressió violenta i tracti als seus ciutadans en conformitat amb els estàndards internacionals, facilitin la transparència i el lliure accés de la premsa al Tibet.

4. Expressem el nostre respecte per la posició del Dalai-Lama, la màxima autoritat religiosa del Tibet, que ha manifestat el seu compromís amb la no-violència i a favor de l'autonomia i no de la independència del Tibet.

5. Considerem que la resolució no violenta del conflicte hauria de respectar els tres principis exposats per l'Alt Representant de la UE per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna, Javier Solana: la defensa del patrimoni cultural del Tibet, el reconeixement de la integritat territorial de la Xina, i la fi de la violència i l'obertura d'un diàleg constructiu entre Beijing i les autoritats tibetanes".