Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els casals incrementen l'oferta de places per a aquest estiu

Escoltar

Els casals incrementen l'oferta de places per a aquest estiu

Aquest any, els mataronins que tinguin entre 3 i 16 anys tenen més places dels casals d'estiu a la seva disposició. Concretament, s'ofereixen 2.030 places entre juny i juliol i 434 al setembre. Aquesta oferta es complementa amb les 30 places de l'Espai Jove del Centre Cívic Molins (carrer de Nicolau Guanyabens, 25-27), 40 de les colònies i 336 dels cursos de natació. Aquestes activitats de lleure combinen l'entreteniment dels infants i joves amb la necessitat dels pares de fer compatibles els horaris laborals amb l'atenció als fills.

Aquest any hi ha 110 places més, les que ofereixen les dues noves escoles de Mataró. El CEIP Joan Coromines (carrer de José Francisco Pacheco, 59) i CEIP Maria Mercè Marçal (Riera de Figuera Major, 60) faran casals per a nens de P3, P4 i P5, amb un servei d'acollida de 8 a 9 h i un servei de menjador.

Els casals d'estiu estan organitzats per les entitats de lleure, associacions de mares i pares i estan subvencionats per l'Ajuntament amb un total de 131.619,75 euros. Es desenvolupen als centres escolars i a equipaments municipals i la quota que s'ha d'abonar és de 125 euros com a màxim.

També es realitzaran unes jornades esportives: l'1 de juliol es farà una activitat d'hoquei al Poliesportiu Municipal de Cirera (avinguda del Corregiment de Mataró, 62) i el 10 de juliol es jugarà a futbol sala i handbol al Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca (avinguda del Corregiment de Mataró s/n) i a voleibol i bàsquet al Poliesportiu Eusebi Millan (carrer de Sant Cugat, 146). A més es faran dues activitats extraordinàries a tots els casals entre juny i juliol: una activitat de ball per a nens de 3 a 7 anys i uns partits de bàdminton, tenis i pales de platja per a nens de 7 a 12 anys.

Els cursets de natació es fan entre el 23 de juny i el 18 de juliol a la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25). Tenen un cost de 56,60 euros i n'hi ha 7 d'iniciació i 2 de perfeccionament, amb diferents horaris. Les colònies es fan a Lluçà (Osona), entre  el 31 de juliol i el 10 d'agost. Tenen un cost de 230 euros i ofereixen 40 places per a nens i joves de 4 a 16 anys.

La informació detallada ha estat recollida en un díptic elaborat pel Servei de Joventut de l'Ajuntament, que l'ha repartit als centres escolars. També està disponible a les oficines d'atenció ciutadana, centres cívics i en una pàgina específica al web municipal.