Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en servei la nova empresa encarregada de la retirada de vehicles

Escoltar

Entra en servei la nova empresa encarregada de la retirada de vehicles

Des de passat dia 1 de març l'empresa Estacionamientos y Servicios, SA, (EYSA) es fa càrrec de la retirada dels vehicles de la via pública indegudament estacionats i el seu posterior trasllat al dipòsit municipal. La flota de grues de la nova adjudicatària aporta una sèrie de prestacions que permetran millorar el servei a la ciutat.

EYSA disposa d'un equip humà de vuit conductors i un encarregat. També aporta tres vehicles grua i un de reserva per dur a terme la seva funció. Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) és qui s'encarrega de la part administrativa del servei de retirada de vehicles i els dipòsits i té previst contractar sis persones, quatre de les quals ja s'han incorporat a l'empresa. Part de la plantilla prové de l'empresa adjudicatària anterior.

La nova flota té la suficient maniobrabilitat per actuar en vies estretes i incorpora tots els accessoris i equips mecànics necessaris per facilitar la càrrega i descàrrega dels vehicles retirats. Cada grua disposa d'un sistema de senyalització d'emergència i el mètode de subjecció amb el vehicle retirat està homologat. Una altra característica és que les noves grues funcionen amb combustible biodiesel, que reduirà les emissions a l'atmosfera i contribuirà a preservar el medi ambient.

Aquestes grues podran retirar vehicles de fins a 3.500 Kg, són aptes per al trasllat de ciclomotors i compten amb un accessori que permetrà retirar vàries motocicletes alhora.

Els vehicles grua estan preparats per integrar en breu un sistema GPS de seguiment i comunicació, i tots els conductors tenen una càmera de fotos digital per deixar constància de la infracció del vehicle retirat.

Adjudicació del servei

El 12 de desembre de 2007, el Consell d'Administració de GINTRA va adjudicar per concurs el servei de retirada a Estacionamientos y Servicios, SA, amb un pressupost anual de 434.157 euros, IVA inclòs.

EYSA es farà càrrec de les funcions operatives de la retirada de vehicles durant un termini de 5 anys, que es podran prorrogar com a màxim en tres anys més. També es farà càrrec d'altres feines complementàries com la senyalització provisional de la via pública (en casos com la poda d'arbres, esdeveniments al carrer, etc.), la immobilització de vehicles amb parany o el moviment de vehicles i objectes de la via pública o dels dipòsits de vehicles de Mataró.

A part de les funcions operatives adjudicades a EYSA, el dipòsit de vehicles precisa d'unes tasques administratives que seran dutes a terme directament des de GINTRA donada l'especialització tècnica que aquestes requereixen.

Trasllat del dipòsit de la grua

El dipòsit de vehicles de la grua es troba en l'actualitat a la primera planta subterrània de l'aparcament de la plaça de Granollers, amb 106 places.

Un cop finalitzin les obres de l'aparcament subterrani de la ronda de Rafael Estrany, previstes per al proper mes de juny, el dipòsit municipal es traslladarà de forma provisional a la primera planta d'aquest aparcament, que compta amb 134 places.