Estudiants en pràctiques atenen els infants amb necessitats educatives especials als casals d'estiu de la ciutat

El Servei de Joventut de l'Ajuntament i l'Institut Municipal d'Educació (IME) han signat un acord perquè estudiants de cicles formatius de l'IES Puig i Cadafalch ajudin a cobrir les necessitats de monitors de casals d'estiu que dediquen una atenció prioritària a infants amb necessitats educatives especials (NEE) o amb un certificat de discapacitat del 33%.

En concret, l'acord estableix que alguns alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció Sociosanitària i del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Integració Social (enguany seran 7 estudiants) faran les pràctiques a diversos casals d'estiu de la ciutat. Centraran la seva feina en menors amb NEE, que acostumen a requerir un acompanyament individualitzat o bé un major grau d'atenció que és impossible assumir amb la ràtio de monitors actual (1 per a cada 10 nens).

A partir de les sol·licituds de les entitats organitzadores de casals d'estiu, s'ha establert una distribució que ha cobert tota la demanda. Els 7 alumnes, 4 del cicle formatiu de grau mitjà i 3 del superior, estan distribuïts als següents Centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP): Josep Montserrat, Vista Alegre, Cirera (que comparteix l'estudiant en pràctiques amb l'anterior centre), Antonio Machado, Àngela Bransuela, Tomàs Viñas, Germanes Bartomeu i a l'Esplai Rabadà.