Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GINTRA construirà un aparcament subterrani al parc de Rafael Alberti amb 225 places

Escoltar

GINTRA construirà un aparcament subterrani al parc de Rafael Alberti amb 225 places

L'Ajuntament va aprovar, en la Junta de Govern Local del 14 d'abril, l'avantprojecte de l'aparcament subterrani del parc de Rafael Alberti. El nou equipament disposarà de 225 places per a residents: 189 de cotxe i 36 de moto. La societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) promou aquesta infraestructura, que es preveu començar a construir a finals de 2008.

L'aparcament per a residents s'ubicarà al subsòl del parc de Rafael Alberti, entre la Via d'Europa i el barri de Cirera. Segons l'avantprojecte, l'edifici serà rectangular i tindrà una superfície total construïda de 5.242 m2.

De les 189 places de cotxe, quatre seran per a persones amb mobilitat reduïda. A més, hi haurà 36 places per a motocicletes. Totes les places d'estacionament es distribuiran en les tres plantes subterrànies que tindrà el nou aparcament.

Accesos a l'aparcament

La proposta preveu que l'entrada i la sortida dels vehicles es farà per un mateix accés des del carrer d'Esteve Banet, cantonada amb el carrer de Màlaga.

Pel que fa als vianants, tindran dos accessos: un amb escales i ascensor pel carrer d'Esteve Banet, cantonada amb la ronda de Joan Peiró; i un amb escales, des del camí que dóna al parc, a tocar del mateix carrer d'Esteve Banet.

Reurbanització del parc

L'avantprojecte també inclou la reurbanització del parc de Rafael Alberti que quedarà afectat per les obres de construcció de l'aparcament. La intervenció, que també promou GINTRA, es basarà en recuperar l'aspecte del parc tal i com està a l'actualitat.

Un cop finalitzi la construcció de l'aparcament, es tornarà a instal·lar la pèrgola de fusta existent i l'àrea de jocs infantils. A més, es replantarà la zona boscosa amb pins i amb la vegetació existent al parc.

El pressupost d'execució és de 2.832.560 euros. Es preveu que les obres comencin a finals d'aquest any 2008, tot just s'aprovi el projecte definitiu de l'aparcament, i que finalitzin en un termini de 14 mesos.