Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Antoni Baron presenta el Pla d'actuació de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Escoltar

Joan Antoni Baron presenta el Pla d'actuació de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

L'alcalde i diputat de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va presentar el dimarts 11 de març el Pla d'actuació de l'Àrea de Medi Ambient (2008-2011) de la Diputació de Barcelona. La jornada va reunir regidors i tècnics de Medi Ambient dels municipis de la província de Barcelona a l'Hotel Ciutat de Mataró.

Un dels objectius prioritaris per als pròxims anys, segons va explicar el diputat, és la mitigació del canvi climàtic des del món local. I per tal de poder realitzar-ho va demanar la complicitat dels ciutadans en aquest camp, igual com s'ha fet en la gestió de residus o bé davant la situació de sequera. També s'incidirà en l'avaluació i gestió ambiental, com ara la implantació dels processos d'Agenda 21 Local a tot el territori o la incorporació de noves línies de treball relacionades amb els sistemes hídrics (rius urbans i zones costaneres). Un tercer aspecte de les línies d'actuació correspon a programes de sensibilització, educació i divulgació ambiental. L'acompliment d'aquests objectius necessita del disseny de polítiques concretes que disposin d'un finançament adequat. Per això, es preveu una inversió de més de 7 milions d'euros anuals.

Durant l'acte, també es va presentar la publicació "Mitigació i adaptació local al canvi climàtic", un catàleg de propostes d'actuació que són un primer instrument d'ajut als governs locals per combatre el canvi climàtic.

En el transcurs de la jornada, el conseller de la Direcció General d'Energia i Transports de la Comissió Europea, Alfonso González, va explicar el procés d'adhesió al "Pacte dels Alcaldes per la lluita contra el canvi climàtic". Aquesta és una iniciativa, llançada el passat mes de gener pel comissari europeu d'Energia, Andris Pieblags, que pretén impulsar els ambiciosos objectius comunitaris en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. La Comissió Europea ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. El diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, va recordar que els ajuntaments tenen de termini fins al 30 d'abril per adherir-se al Pacte, i es va oferir, en nom de la Diputació, a representar-los a Europa.