Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM ha rebut una subvenció de prop de 800.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

Escoltar

L’IMPEM ha rebut una subvenció de prop de 800.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

Els diners són per al desenvolupament de diferents projectes ocupacionals

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha presentat avui en roda de premsa la subvenció de 739.572,44 euros que ha rebut del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).


L’IMPEM desenvoluparà diferents projectes ocupacionals amb aquesta subvenció que permetrà donar resposta a les necessitats actuals i futures de les persones i empreses amb el reforçament de les actuacions que ofereix habitualment l’IMPEM, així com implementar noves línies de treball per afrontar la situació actual.

 

L’IMPEM portarà a terme un programa que es pot dividir en tres línies de treball: una adreçada a desenvolupar programes d’ocupació per a la població en general; una per a les empreses i la tercera dedicada a la investigació i anàlisi per afrontar el futur amb línies proactives d’ocupació.

 

1a línia: programes d’actuació per la població en general

Aquesta línia de treball inclou diferents programes com els d’informació sobre la situació del mercat laboral en general, sobre determinades ocupacions, programes d’orientació per acompanyar a les persones en la definició o redefinició del seu objectiu professional i l’establiment de l’itinerari a seguir, programes de suport a la transició entre la formació inicial i el treball, accions de formació ocupacional, formació en l’àmbit informàtic, entre d’altres.

 

2a línia: programes adreçats a les empreses

Aquesta línia de treball vol impulsar actuacions de prospecció i detecció de les necessitats del teixit empresarial de la ciutat. Les actuacions que es preveuen són d’acompanyament i recolzament a les empreses en projectes de recol·locació i reorganització; impulsar mesures que facilitin els processos de fidelització dels treballadors i treballadores mitjançant mesures com poden ser la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. Dins d’aquest marc, es posarà també en marxa un programa de capacitació estratègica adreçat a treballadors i treballadores, personal autònom i nous emprenedors per millorar la capacitació professional. També hi ha una sèrie de programes destinats a propiciar i potenciar la creació i el creixement de les empreses de la ciutat, així com donar suport a la cooperació entre empreses.

 

3a línia: investigació i anàlisi per ser proactius

Aquest eix de treball està integrat per un conjunt de programes vinculats a l’anàlisi i la investigació. Els resultats han d’oferir les directrius de treball per desenvolupar diferents actuacions des d’una perspectiva proactiva. En aquest sentit es portaran a terme, entre d’altres, les següents accions:

1.- L’estudi sectorial sobre la realitat comercial del barri de Rocafonda i Cerdanyola.

2.- Laboratori de treball turístic amb l’objectiu de generar les condicions perquè el sector turístic a Mataró esdevingui una oportunitat empresarial i generi noves oportunitats.

3.- L’observatori socioeconòmic de Mataró sigui una eina fonamental per a la informació social i econòmica de la ciutat.

La subvenció de 739.572,44 euros engloba dues convocatòries:

 

Projectes Innovadors

En aquesta línia, l’IMPEM desenvoluparà tres projectes d’actuació:

1. Projecte d’igualtat d’oportunitats que incidirà en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats i la responsabilitat social. Aquest projecte es concreta en el programa “Situa’t dona” i accions per combatre la segregació horitzontal de gènere amb un curs de formació ocupacional sobre gestió de residus sòlids urbans.

2. Projecte d’innovació, amb el títol “La innovació com a motor del cavi”, que vol contribuir a la millora de l’ocupació incidint en diferents aspectes. Aquest objectiu es vol aconseguir amb diferents programes com “L’Observatori de la Taula de Formació”, “La transició de l’escola al treball”, “La capacitació estratègica”, “Mesures de recol·locació de personal d’empreses en processos de reconversió”, “Facilitem la conciliació”, “Gestor del coneixement i noves ocupacions Porta 22 Mataró”, “Laboratori: Treball Turístic”, “Moda Íntima”, “Tints i acabats tèxtils” i “Acceleradora d’empreses”.

3. Projecte per al pacte territorial que inclou diferents accions ocupacionals i empresarials com la promoció i potenciació de l’Espai d’Ocup@ció Jove, la prospecció del teixit empresarial, un nou model de Club de la Feina, la concertació estratègica territorial, l’Observatori Socioeconòmic de Mataró i la innovació en el model de la Incubadora.

 

Treball als barris

És un projecte que té per objectiu desenvolupar accions complementaries a la Llei de Barris des d’una perspectiva ocupacional per aplicar polítiques actives, adaptades a les necessitats dels barris i dels col·lectius prioritaris. Dels 739.572,44 euros de la subvenció del SOC, 335.130,44 euros són per aquest paquet de treball que inclou un conjunt de programes i actuacions. Aquestes actuacions són “Som Joves”, un dispositiu per a joves en risc d’exclusió social; “Situa’t” per fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones; “La prospecció laboral als barris”, “L’ús de les noves tecnologies i la fractura digital de gènere”; “Informació, atenció i manteniment d’espais i equipaments als barris”; “Estudi sectorial sobre la realitat comercial del barri de Rocafonda i Cerdanyola”; “Estudi de viabilitat sobre la possible implantació d’un mercat municipal fix a Cerdanyola”; una campanya de comunicació per fomentar el consum de comerç de proximitat dels barris; estudi de la competència i prospecció a d’altres territoris per definir el model urbanístic de carrers comercials als barris de Cerdanyola i Rocafonda.