Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova seu de la colla castellera Capgrossos de Mataró permet assajar castells de fins a 10 metres

Escoltar

La nova seu de la colla castellera Capgrossos de Mataró permet assajar castells de fins a 10 metres

L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst inaugurar el diumenge 20 d'abril l'equipament municipal que allotja la nova seu de la colla castellera Capgrossos de Mataró, promogut per l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA). La colla ja ha traslladat la seva activitat a l'edifici, que disposa d'una sala on es poden assajar castells de fins a 10 m d'alçada.

L'equipament compta amb una superfície construïda de 1.040 m2que es distribueixen en planta baixa i semisubterrània. La seu castellera està dins del recinte modernista de Cal Collut-Escorxador, projectat per l'enginyer Melcior de Palau l'any 1915; declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i protegit pel Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic.

Concretament, l'edifici delimita al sud amb la rampa de comunicació entre l'Escorxador i el carrer de Francisco Herrera, a l'oest amb la part posterior de les naus del carrer de José Francisco Pacheco i a l'est i al nord amb el recinte de l'Escorxador. L'obra ha solucionat el desnivell i accessos entre l'Escorxador i el carrer de Francisco Herrera. L'edifici està proper a l'escola bressol Els Menuts.

Distribució de l'espai

La nova seu es caracteritza perquè compta amb un espai cúbic de 10x10 m i triple alçada, on els Capgrossos podran assajar castells de fins a 10 m. Aquesta és la sala principal de l'edifici a la qual s'accedeix per la planta baixa. Un bar, una sala polivalent i vestidors per a homes i dones completen aquest pis, que compta amb un accés a través d'una rampa ubicada en paral·lel al carrer de Francisco Herrera. Aquesta entrada possibilitarà que el bar es configuri com una sala independent a l'edifici principal.

La planta semisubterrània acull l'entrada principal de l'equipament, a més de la recepció i les oficines, una sala de recuperació, una sala polivalent, una sala de música, un magatzem i una sala per a instal·lacions relacionades amb l'activitat de la colla castellera. D'aquesta planta surt una escala de grans dimensions que connecta amb el pati posterior de l'edifici.

Terminis i pressupost

Contratas y Obras, Empresa Constructora SA, ha edificat el nou equipament, que ha suposat una inversió de 2.650.000 €. PUMSA ha estat l'encarregada de redactar el projecte del nou edifici i de promoure la seva construcció, per arrendar-lo posteriorment a la colla castellera.

Les obres van començar el novembre de 2006 i van finalitzar el passat mes de febrer, quan la colla castellera va iniciar el seu trasllat a la nova seu. Actualment, l'activitat dels Capgrossos funciona a ple rendiment a l'equipament de Cal Collut-Escorxador.

Protocol de col·laboració

L'Ajuntament i PUMSA van signar el 28 de gener de 2005 un protocol de col·laboració amb els Capgrossos per tal de resoldre la manca d'espai físic on poder dur a terme les activitats de caire esportiu, cultural i lúdic de la colla castellera. Aquest acord es va actualitzar el febrer del mateix any per tal que l'activitat es pogués desenvolupar a Cal Collut-Escorxador. El Ple de març de 2006 va aprovar el projecte executiu de l'edifici.