Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La temporada d'estiu registra 12.496 visitants a l'oficina de turisme i al punt d'informació de la platja

Escoltar

La temporada d'estiu registra 12.496 visitants a l'oficina de turisme i al punt d'informació de la platja

El punt d'informació de la platja i l'Oficina de Turisme han atès 12.496 persones des del 16 de maig fins al 14 de setembre. La regidora d'Innovació i Promoció de Ciutat, Alícia Romero, ha presentat avui en roda de premsa aquesta xifra i ha fet balanç de les activitats i dels serveis que els mataronins i els visitants han rebut durant aquest estiu.

Pel que fa als visitants, l'Oficina de Turisme (La Riera, 48) ha atès 6.855 visitants, el que representa el 54,9% del total. Pel que fa al punt d'informació de la platja, situat al Passeig Marítim a l'alçada de la platja del Varador, ha rebut 5.641 visitants, el 45,1% del total de 12.496 visitants. Aquesta xifra és inferior als 14.003 visitants del 2007, una tendència registrada al conjunt de la comarca.

Una de les novetats d'enguany ha estat la instal·lació d'un punt de lectura en el punt d'informació de la platja amb premsa nacional, internacional, guies de viatges i llibres de la ciutat, entre d'altres. El nombre d'usuaris del punt de lectura ha estat de 1.263 persones, amb una promig de 18 persones per dia.

De les 12.496 persones que s'ha atès, el 71,8% són de Mataró, el 3,8% són d'altres municipis de la comarca, el 8,6% són de la resta de Catalunya, el 2,4% de la resta d'Espanya i el 13,5% són estrangers. Les principals procedències dels visitants estrangers són França, Regne Unit i Itàlia.

El nombre d'usuaris de les rutes audioguiades i de les visites s'ha incrementat un 4,1%. Durant l'estiu de 2007, 921 persones van fer algunes de les rutes o visites mentre que enguany han estat 959 ciutadans.

Oferta lúdica, esportiva i hotelera

Dins de la línia de subvencions que l'IMPEM atorga per dinamitzar el turisme i el comerç a la ciutat, enguany vuit entitats vinculades amb el turisme i la promoció de la ciutat han rebut una d'aquestes ajudes econòmiques. De forma paral·lela, l'IMPEM també ha signat convenis de col·laboració amb diferents entitats que desenvolupen programes per potenciar l'activitat turística.

Aquest estiu una dotzena d'operadors nàutics han ofert activitats vinculades al mar com batejos subaquàtics, sortides de busseig, xàrter de velers, navegació a vela, mini creuers, pesca esportiva i com a novetat cursos de windsurf, passejades en vaixell fins als ports de Badalona i Arenys de Mar. Tota aquesta oferta d'activitat nàutica ha estat difosa en el marc de la campanya de comunicació d'estiu promoguda per l'IMPEM.

L'oferta lúdica de les platges i del Passeig Marítim ha comptat amb un ampli ventall d'activitats d'oci i lleure. Els operadors d'aquesta zona de la ciutat han programat monòlegs, espectacles d'humor, cinema a la fresca, sessions de Dj's, música en directe, actuacions de malabars i acrobàcies, entre d'altres. L'activitat dels monòlegs ha arribat a concentrar un promig de 4.000 persones per sessió.

L'ocupació hotelera d'aquesta temporada ha estat d'un 63,33% i l'ocupació del càmping d'un 71,67%. Aquest darrer ha arribat a un 92% d'ocupació al mes d'agost.

Protecció Civil

El servei preventiu de la temporada de platges s'ha desenvolupat en tres temporades a les platges de Sant Simó, Callao, Varador i Ponent:

- Temporada baixa: els camps de setmana compresos entre el 17 de maig i el 15 de juny i de l'1 al 14 de setembre amb 7 efectius
- Temporada mitja: de l'1 al 31 d'agost amb 19 persones
- Temporada alta: del 16 de juny al 31 de juliol amb 17 efectius

Creu Roja, mitjançant conveni amb l'Ajuntament, realitza el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de la ciutat. Les xifres indiquen que s'han portat a terme 841 assistències a banyistes, 37 evacuacions a centres hospitalaris i 12 rescats. El número més elevat d'assistències correspon a les picades de meduses amb un 64% del total d'actuacions. A continuació, amb un 29% hi ha les assistències per traumatismes, incisions i contusions característics de les platges. Per hores, les que registren més activitat són les franges compreses entre les 12 i les 13 h i les 17 i les 18 h.

Bus Platja

El servei del Bus Platja, que s'ha portat a terme entre el 21 de juny i l'11 de setembre durant els camps de setmana i festius, ha registrat 4.749 usuaris. Aquesta xifra no és comparable a l'any 2007 perquè l'estiu passat es va posar en marxa, com a prova pilot, un trenet que recorria tot el passeig Marítim. Pel que fa a les xifres del 2006, aquell estiu es va comptar amb 5.310 usuaris que eren la suma dels viatgers de la línia del Bus Platja (la número 6) amb els de la línia 3, molt coincident amb la línia del Bus Platja.

Seguretat policial

La Policia Local ha efectuat un seguit d'actuacions durant l'estiu per aconseguir un front marítim segur i amb una mobilitat fluïda. El Servei de Policia de Platja, que es trasllada en bicicleta, està format per 5 agents que treballen específicament durant tota la temporada d'estiu en aquesta zona de la ciutat. Els agents han efectuat 5 actuacions per venda ambulant, un 44% menys que les realitzades durant el 2007, 1 per acampada a la sorra, el mateix nombre que l'any passat, 6 per baralles o discussions amb un 40% menys que en la darrera temporada i 35 molèsties ocasionades per persones com poden ser queixes per gossos, música o d'altres comportaments incívics. La Policia de Platja també ha actuat en el cas de 31 furts i/o robatoris, 2 danys en vehicles, han aixecat 3 actes per incompliment dels nivells sonors en els locals i han portat a terme 1.829 denúncies de trànsit.

Cruïlla de Cultures i Festival Shakespeare

El Festival de músiques Cruïlla de Cultures 2008 es va portar a terme del 23 de juny al 20 de juliol amb un conjunt de propostes musicals que van arribar a 32.000 espectadors, dels quals un 71% són de fora de Mataró.

Per la seva banda, el VI Festival Shakespeare, que es va celebrar del 28 de juliol al 3 d'agost, va comptar amb 2.500 espectadors (el 90% d'ocupació) que van assistir als espectacles de teatre, música i dansa.