Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La XIII Fira Mercat de Tardor se celebra aquest cap de setmana a la plaça de l'Ajuntament

Escoltar

La XIII Fira Mercat de Tardor se celebra aquest cap de setmana a la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament acollirà el proper cap de setmana, 8 i 9 de novembre, la XIII Fira Mercat de Tardor. La mostra, organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), tindrà expositors de bolet fresc, en conserva i assecats, llibres especialitzats en la caça d'aquest fruit del bosc i d'altres productes relacionats amb la tardor i el bosc com són les castanyes, el codonyat, el pa de figa, les carbasses o embotits artesans fets amb bolets.

La XIII Fira Mercat del Bolet, que es podrà visitar dissabte i diumenge de les 10 fins a les 21 h, presenta enguany una novetat: la participació d'artesans de la comarca que formen part del projecte "Productes de la terra, artesania alimentària" que impulsa el Consell Comarcal del Maresme (CCM) amb el suport de la Diputació de Barcelona per donar a conèixer i impulsar la comercialització de productes alimentaris de qualitat elaborats al Maresme.

Una altra de les activitats destacades de la Fira Mercat és una degustació popular d'arròs amb bolets que es portarà a terme el diumenge 9 de novembre a les 12 h. Aquesta activitat està organitzada per l'IMPEM amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.

XXIV Exposició de Bolets del Maresme

De forma paral·lela a la Fira Mercat de Tardor, la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró organitza la XXIV Exposició de Bolets del Maresme que es pot visitar fins al 16 de novembre. L'objectiu d'aquesta exposició és donar a conèixer el món dels fongs com a condició fonamental per poder entendre i respectar el patrimoni natural.

La sortida a buscar bolets es farà el 8 de novembre, a les 8 h del matí. El punt de trobada és el passeig del Callao, davant de l'Escola Universitària del Maresme. Els assistents han de portar vehicle, cistell i ganivet. Els exemplars que es trobin seran classificats, el mateix dia a partir de les 12 h, davant del Museu de Mataró.

Una altra de les activitats paral·leles, el taller "El joc del follet boletaire", va dirigida al públic familiar. Aquest joc, organitzat per la Diputació de Barcelona dins de les activitats del programa "Viu el Parc" del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, vol ensenyar d'una forma lúdica als més menuts a identificar els bolets. Aquest taller es farà el diumenge 9 de novembre, de 10 a 14 h, a la plaça de l'Ajuntament. Qui vulgui conèixer més a fons el món dels bolets pot participar en un Curs de Bolets que consta de quatre sessions teòriques de 90 minuts. Les places són limitades i per apuntar-se cal trucar al 93 758 23 61. Les classes es faran al Museu de Mataró els dies 6, 11, 13 i 18 de novembre de 19.30 a 21 h.

Els centres educatius de la ciutat també disposen d'un seguit d'activitats gratuïtes perquè alumnes de totes les edats coneguin els diferents tipus de bolets i aprenguin a respectar i mantenir els boscos. Les propostes són les següents:

- Visites guiades a la XXIV Exposició de bolets del Maresme: del 10 al 14 de novembre, en horari lectiu.

- Taller "Els bolets: descoberta": activitat dirigida als alumnes d'infantil i del cicle inicial de primària que es farà de l'11 de novembre al 5 de desembre.

- Taller "Els bolets: formes i colors": per alumnes de cicle mitjà i superior de primària que es pot fer des de l'11 de novembre al 5 de desembre.

- Taller "Bolets: com són?": per alumnes de secundària, és una activitat d'1 h i 45 minuts que es desenvoluparà de l'11 de novembre al 5 de desembre

XIII Jornades Gastronòmiques dels Bolets

Els restaurants mataronins Bocca Restaurant, Laru Unió Recreativa FE, Can Bruguera, Iluro, Caminetto, el restaurant d'Argentona Les Ginesteres, Salmaia i Sant Jaume i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres ofereixen fins al 16 de novembre una variada oferta de menús on el bolet és l'ingredient protagonista. Aquestes jornades estan organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

Una imatge dels bolets que es podien comprar a l'edició de l'any passat