Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament canvia l'arbrat de l'avinguda de Jaume Recoder

Escoltar

L'Ajuntament canvia l'arbrat de l'avinguda de Jaume Recoder

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament té previst canviar, a partir del 25 de febrer, l'arbrat de l'avinguda de Jaume Recoder. Els treballs, amb un pressupost de 23.929,40 euros, van a càrrec de l'empresa Jardineria J. Bosch, SL, i tenen una durada aproximada de quinze dies.

L'avinguda de Jaume Recoder disposa de 70 escocells. D'aquests, 16 estan ocupats per alzines sureres i els 54 restants, per Ficus rubiginosa. Aquesta darrera espècie és de fulla perenne i presenta una dimensió de copa considerable que, amb el vent, provoca un efecte "vela". Les tempestes del passat 9 i 10 d'octubre van malmetre 12 exemplars que es van haver de tallar per evitar perills. Els treballs de manteniment d'aquests arbres, com la poda de determinades branques que es desprenen i l'adreçament dels troncs, són constants i s'incrementen després d'episodis de vent per garantir la seguretat. Per aquest motiu s'ha decidit substituir aquests arbres per una nova espècie, el Ginkgo biloba que té menys densitat de fulla i disposa de les branques en forma piramidal, característica que redueix l'efecte "vela".

Els treballs consistiran en el transplantament dels 42 exemplars actuals de Ficus rubiginosa i el seu trasllat al Viver Municipal, on es valorarà el seu estat per poder-los recuperar i trasplantar, a posteriori, a zones públiques obertes. A continuació, s'obriran els clots i es plantaran els nous exemplars de Ginkgo biloba que ofereixen una menor resistència al vent. També es farà un primer reg manual dels arbres, es posarà nova terra vegetal i s'arranjarà i posarà en marxa el sistema de reg automàtic existent.

Afectacions puntuals a l'estacionament

Durant el transcurs dels treballs, l'estacionament a l'avinguda de Jaume Recoder es veurà afectat de forma puntual i per trams. El trànsit, en els dos sentits de la marxa, no es veurà afectat pel canvi de l'arbrat. Els veïns de la zona han rebut una carta amb tota la informació del projecte.