Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comprarà una finca dels Salesians per construir equipaments pel barri de Cerdanyola

Escoltar

L'Ajuntament comprarà una finca dels Salesians per construir equipaments pel barri de Cerdanyola

La Junta de Govern Local d'avui ha aprovat la segregació i l'adquisició d'una finca de la Congregació Salesiana, situada entre el carrer de Joan Maragall i la ronda de Ramon Turró, al barri de Cerdanyola. El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas, i la presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Carme Esteban, han explicat avui, en roda de premsa, aquesta acció que es va informar prèviament a la Comissió Informativa de Serveis Territorials del 12 de febrer.

El terreny, amb una superfície de 14.417 m², forma part d'una finca més gran de la Congregació Salesiana que està formada per quatre parts que poden ser objecte de la seva inscripció com a finques registrals independents.

La finca objecte de la futura compravenda està classificada com a sòl urbà en el Pla General d'Ordenació Urbanística de Mataró, presenta una topografia pronunciada i està lliure d'edificacions. La parcel·la està qualificada com a zona d'equipaments i el preu de compra és d'1.967.573,53 euros, que es pagaran en dues anualitats.

Escola bressol, aparcament i habitatges

La compra d'aquest solar per a la construcció d'equipaments és una acció que s'emmarca, de forma complementària, en el Projecte d'intervenció integral de Cerdanyola però que queda fora de la subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya en el marc de la Llei de Barris.

Entre els equipaments que s'instal·laran en aquest terreny per contribuir a la coherència de la intervenció integral en el barri, està previst la construcció d'una nova escola bressol, un aparcament i habitatge de lloguer amb espais comuns.

L'escola bressol, que portarà el nom de Molí de Vent, tindrà una capacitat de 107 places. Aquest projecte forma part del compromís de l'Ajuntament de crear 300 noves places d'escoles bressol públiques abans del curs 2008-2009. La construcció de l'aparcament, inclòs dins del Pla d'Aparcaments 2007-2011, possibilitarà la descongestió dels carrers i la millora de l'accessibilitat en el barri. Els habitatges seran de lloguer, disposaran d'espais comuns i es destinaran a col·lectius específics.