Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Mataró inicia l'enderroc de l'edifici annex de l'antiga fàbrica de Can Marfà

Escoltar

L'Ajuntament de Mataró inicia l'enderroc de l'edifici annex de l'antiga fàbrica de Can Marfà

El Servei d'Obres de l'Ajuntament de Mataró tenia previst començar avui, 21 de gener, les obres per portar a terme l'enderroc de l'edifici annex a l'antiga fàbrica de Can Marfà. Les obres, amb una durada prevista de 3 mesos, han estat adjudicades a l'empresa Excavaciones Iluro, SL, amb un pressupost de 73.080 euros.

L'antiga fàbrica de Can Marfà, declarada Bé Cultural d'Interès Local, està situada al carrer de Jordi Joan. El conjunt arquitectònic està integrat per dues naus, de planta baixa i dos pisos cadascuna, i un edifici annex en forma d'U de la mateixa alçada. Aquest annex, que havia albergat el Centre d'Assessorament i Creació d'Empreses de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica i l'Escola d'Adults de Can Marfà, no està inclòs en el catàleg municipal del Patrimoni Arquitectònic i el Pla General d'Ordenació Municipal de 1996 el qualifica com a zona verda.

Els treballs d'enderroc de l'edifici annex, amb façana al carrer de Jordi Joan, consistiran, en primer lloc, en l'aïllament de la nau central per evitar que aquesta quedi al descobert quan l'edifici annex s'elimini. En segon lloc, es procedirà al desmuntatge dels elements arquitectònics que es puguin recuperar per a futures actuacions. A continuació, es faran els treballs propis de la demolició que són els desmuntatge dels elements constructius, els de revestiment i els de suport. Aquest desmuntatge es farà en sentit descendent, facilitant la selecció "in situ" dels materials per a un reciclatge posterior més fàcil.

Amb aquesta actuació s'aconseguirà disposar d'un espai lliure i obert cap a la ciutat a la cruïlla entre el Camí Ral i el carrer de Jordi Joan.

El Servei d'Obres de l'Ajuntament de Mataró està elaborant el projecte de rehabilitació de l'antiga fàbrica de Can Marfà perquè aquesta es converteixi en un gran museu amb el fons de l'actual Museu de Mataró (Carreró, núm.17) que inclou una col·lecció arqueològica, objectes rellevants de l'evolució història de la ciutat i del Maresme, una col·lecció d'història natural i la maquinària i els elements de la Fundació Jaume Vilaseca sobre l'arribada i el desenvolupament del gènere de punt a Mataró.