Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament fa millores al talús i els parterres del parc del Nord per aturar l'erosió

Escoltar

L'Ajuntament fa millores al talús i els parterres del parc del Nord per aturar l'erosió

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui el parc del Nord per comprovar el resultat de les obres de millora del talús i els parterres de l'escala del carrer de Salvador Espriu, que ha realitzat el Servei de Manteniment i Serveis de l'Ajuntament. Aquesta zona verda limita a l'est amb el carrer d'Almeria, a l'oest amb el carrer de Salvador Espriu i en la seva vessant inferior amb la ronda de Sant Oleguer.

Els treballs han permès estabilitzar les terres i aturar l'erosió del talús, on també s'ha plantat nova vegetació. L'actuació ha contemplat l'enjardinament dels parterres de les escales del mateix carrer de Salvador Espriu per integrar-los al Parc del Nord. Abans dels treballs hi havia un parterre amb pendent variable, on l'escorrentia d'aigües pluvials provocava l'esllavissament de terres i la degradació de la vegetació existent.

S'ha modificat la inclinació del talús utilitzant gabions com a elements estabilitzadors, de 3x1 metres i mig metre d'alçada, que a la vegada permeten fragmentar la inclinació total en diferents trams de pendent. Les espècies vegetals que s'han plantat, una combinació de plantes autòctones i gramínies, també actuen com a fixadors del terreny. S'ha col·locat una xarxa de reg automatitzat amb un programador que funciona amb un tub de degoteig.

A la zona inferior també s'han instal·lat gabions de seguretat, per garantir que sigui totalment segura l'àmbit més accessible pels vianants. Aquests gabions incorporen dos bancs de fusta.

L'empresa Jardineria Moix SL ha executat les obres, que han tingut un cost de 46.797 euros. Els treballs van començar el passat mes de juny i han acabat aquest mes d'octubre.