Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ha aprovat la renovació de l'enllumenat de l'entorn del convent de les Caputxines

Escoltar

L'Ajuntament ha aprovat la renovació de l'enllumenat de l'entorn del convent de les Caputxines

La Junta de Govern del 21 de gener va aprovar inicialment el projecte de l'enllumenat públic del carrer del Mossèn Ramon Fornells, de la plaça de Mossèn Manuel Blanch, el carrer d'Agustín Argüelles i l'Esplanada, carrers que envolten el convent de les Caputxines.

Els treballs consisteixen en el desmantellament de les línies i dels 68 punts de llum existents dels carrers afectats per la millora. També es condicionarà i adequarà el quadre d'escomesa amb l'eliminació de les proteccions que alimenten els punts de llum existents i realitzant la comprovació de la pressa a terra. A continuació s'intal·laran les noves línies de distribució, de potència trifàsica, en traçat soterrat i grapejat per façana. Per últim, s'instal·laran 76 punts nous de llum en tota la zona.

Els fanals que s'instal·laran a la plaça de Mossèn Manuel Blach seran columnes de 4,5 m d'alçada equipades amb làmpades de 100 w de vapor de sodi. Pel carrer del Mossèn Ramon Fornells s'ha optat per fanals de 8 metres d'alçada amb làmpades de 100 w de vapor de sodi. En la zona verda del convent de les Caputxines s'instal·larà dos tipus d'enllumenat: columnes de 4,5 m d'alçada i braços murals ornamentals de 90 cm, instal·lats a 6 metres d'alçada del nivell del carrer. Per la resta de zones s'ha optat per braços murals d'1m, que es trobaran a una alçada de 6 m respecte el carrer.

Estalvi energètic

En total s'instal·laran 76 punts de llum equipats amb làmpades de 100 w i 150 w de vapor de sodi. La nova instal·lació representarà un estalvi energètic del 57% respecte l'actual.

El pressupost de millora de l'enllumenat d'aquests carrers és de 135.786,75 euros. Abans de l'inici de les obres, el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, aprovació definitiva, licitació i adjudicació a una empresa.