Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i Prohabitatge Mataró signen un conveni amb dues empreses per facilitar la instal·lació d'ascensors

Escoltar

L'Ajuntament i Prohabitatge Mataró signen un conveni amb dues empreses per facilitar la instal·lació d'ascensors

El regidor d'Habitatge, Francesc Teixidó, i el gerent de l'empresa municipal Prohabitatge Mataró, SA, César Fernàndez, han signat avui un conveni de col·laboració amb el director general de Cruxent SA, Roland Cruxent, i amb Xavier Vallcorba i José Carrasco, representants de Schindler SA,  per tal de facilitar la instal·lació d'aparells elevadors en aquelles comunitats de veïns on sigui viable, així com el finançament de les obres. Aquesta mesura es recull dins el Pla Local de l'Habitatge 2005-2015.

Amb aquest acord, l'Ajuntament i Prohabitatge Mataró estableixen un marc de col·laboració amb les empreses instal·ladores d'ascensors Cruxent, SA i Schindler, SA amb la finalitat d'afavorir la ubicació d'ascensors als edificis d'habitatges i/o la supressió de barreres arquitectòniques, facilitant  la mobilitat i evitant  l'aïllament social.

D'aquesta manera, es compleix un dels objectius del Pla Local de l'Habitatge 2005-2015, i en concret en les actuacions a favor de la rehabilitació que desenvolupen l'Ajuntament i Prohabitatge Mataró.

Contingut del conveni

Segons es desprèn del conveni, Prohabitatge Mataró facilitarà a les instal·ladores les dades dels edificis de la ciutat on sigui possible la ubicació d'aparells elevadors, un cop realitzats els estudis de viabilitat necessaris. Les dades seran tractades de forma confidencial per les empreses d'ascensors.

De la seva banda, les dues instal·ladores s'encarregaran de contactar amb les comunitats de propietaris per informar-los sobre els ajuts per a la instal·lació d'ascensors de l'Ajuntament i de Prohabitatge Mataró, agilitzar tots els tràmits necessaris per dur a terme les obres i facilitar el finançament dels treballs.

El conveni es pot fer extensible a d'altres empreses instal·ladores que compleixin una sèrie de requisits, com estar homologades o tenir la certificació ISO 9001. 

Primers barris en beneficiar-se

Els barris on es començarà a treballar en base a aquest acord de col·laboració seran el de Rocafonda-El Palau i el de Cerdanyola. Sobre el primer d'ells, ja es va fer un estudi de viabilitat l'any 2003 per determinar aquells edificis d'habitatges on és possible la instal·lació d'ascensors. La delegació del Maresme del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona realitza actualment l'estudi als immobles del barri de Cerdanyola.

Posteriorment, aquests exàmens tècnics de viabilitat s'estendran a la resta de barris de la ciutat.

Durant el 2007, 170 comunitats de propietaris de Mataró van sol·licitar ajuts o tenien en marxa projectes per a la rehabilitació d'edificis. D'aquests, 52 corresponien a instal·lació d'ascensors, amb els quals resultaven beneficiats 718 habitatges. Els barris de Cerdanyola i Rocafonda-El Palau-Escorxador eren els que acaparaven més projectes (22), seguits dels Molins (14) i l'Eixample (6).