Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament inaugura la Nau Gaudí com a telecentre i servei d'ocupació jove

Escoltar

L'Ajuntament inaugura la Nau Gaudí com a telecentre i servei d'ocupació jove

L'alcalde, Joan Antoni Baron; la regidora de Joventut i Dona, Ana M. Barrera; la presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero; i el regidor d'Urbanisme i president de la societat municipal PUMSA, Ramon Bassas; van inaugurar dissabte la nau de La Cooperativa "Obrera Mataronense" de l'arquitecte Antoni Gaudí. A l'acte també hi va assistir el crític i historiador de l'art, Daniel Giralt-Miralcle, que va ser el comissari general de l'Any Internacional Gaudí al 2002. La companyia Art Trànsit Dansa va fer una actuació durant l'acte d'inauguració.

La Nau Gaudí, inclosa dins del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de la ciutat, obrirà les seves portes el dilluns 29 de setembre per oferir serveis adreçats als joves de la ciutat. Els matins, els joves podran rebre assessorament i formació específica per incorporar-se al món laboral, i a les tardes i els dissabtes, els joves podran accedir a Internet a través de 32 ordinadors. El passat 22 de juliol, la ciutadania va poder visitar, en una jornada de portes obertes, la rehabilitació d'aquesta obra arquitectònica així com la plaça d'Antoni Gaudí que envolta l'edifici.

Ocup@ció Jove

L'IMPEM va obrir fa tres anys l'espai d'Ocup@ció Jove, un servei adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys, que volen formar-se i trobar feina. Aquest espai compta amb 3.200 usuaris a l'any que utilitzen el servei de forma individual o amb grups organitzats des dels centres formatius de la ciutat. A partir del 29 de setembre, l'espai d'Ocup@ció Jove es trasllada a la Nau Gaudí en horari de 9 a 14 h, de dilluns a divendres.

Ocup@ció Jove és un recurs del Servei d'Ocupació de Mataró (SOM) de l'IMPEM que està pensat especialment per als joves i també està a disposició de l'equip docent dels instituts secundaris, professionals de l'orientació i la formació.

Els tècnics de l'IMPEM realitzen entrevistes personals i assessorament personalitzat als joves que s'adrecen a l'espai d'Ocup@ció Jove. També es porten a terme tallers de desenvolupament de competències d'accés al mercat de treball, es fan accions específiques adreçades a centres de secundària públics i concertats de la ciutat, hi ha un espai d'autoconsulta, els joves es poden incorporar a la Borsa de Treball del SOM i es fan tallers d'orientació professional amb el suport de la nova plataforma multimèdia Porta22-Mataró que permet obtenir informació sobre noves ocupacions, sectors econòmics emergents, noves cultures de treball i noves oportunitats.

Telecentre

El Servei de Joventut gestionarà un telecentre amb 32 ordinadors perquè els joves de la ciutat que ho necessitin tinguin accés a Internet. Aquest telecentre comptarà amb un dinamitzador/a que realitzarà les tasques d'orientació, formació i suport. L'horari d'aquest punt de connexió a Internet serà de dilluns a divendres de 17 a 22 h i els dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. El servei està adreçat a joves d'entre 12 i 35 anys i per accedir cal donar-se d'alta amb la presentació del document nacional d'identitat o l'acreditació del pare/mare o tutor en els casos dels menors.

Hi ha dues modalitat de connexió: sessions ràpides de 10 minuts i sessions d'entre 1 i 2 hores, com a màxim al dia.

La nau també s'incorpora al circuit de rutes audioguiades sobre el Modernisme, amb continguts nous i integrant la nau a la senyalització turística de la ciutat. L'equipament també incorpora material imprès d'informació turística, com a punt de suport de l'oficina de turisme.