Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament reordena el Centre Integral de Valorització de Residus i l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals

Escoltar

L'Ajuntament reordena el Centre Integral de Valorització de Residus i l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals

El Ple d'avui portarà a votació l'aprovació inicial de la modificació del Pla General d'Ordenació Municipal (PGOM) que afecta l'àmbit on hi ha el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme i l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Mataró. Els dos equipaments ocupen un terreny gairebé triangular situat entre la riera d'Argentona, la carretera N-II i el carrer de la Cosidora. La modificació del PGOM afecta un espai de 52.286 m².

L'objectiu de la modificació urbanística és contribuir, amb les noves instal.lacions del Tub Verd, a l'aprofitament energètic sobrant de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals i del Centre Integral de Valorització de Residus, així com potenciar i transformar el procés de reciclatge actual de la brossa.

Centre Integral de Valorització de Residus

L'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya ha detectat que un nombre important de residus no es poden destriar i s'han d'incinerar. Per reduir la brossa que es porta a incinerar, s'ha de millorar l'espai destinat a planta de triatge i compostatge. Per aquest motiu, aquest planta de tractament s'ampliarà amb 1.993 m² que actualment són zona verda.

Aquesta zona verda (1.993 m²) es traslladarà per unir-se als espais lliures de l'àmbit de la depuradora (2.692 m²) i destinar-los a crear una franja vegetal de 4.685 m². Aquest gran espai verd farà les funcions d'una barrera entre la N-II i els equipaments.

La zona verda planificada urbanísticament a la banda nord de la planta de tractament de la brossa, actualment ocupada per les instal·lacions, es perdrà. Aquesta pèrdua es substituirà, en el marc de l'autorització per les obres i ampliació de l'activitat, per la urbanització del marge esquerra de la riera d'Argentona. Aquest indret, en contacte directe amb l'activitat, haurà de contenir un itinerari paisatgístic i una pantalla arbrada que minimitzi l'impacte visual de les instal·lacions des de la perspectiva de l'espai natural de la riera. També es preveu la creació d'un carril bici i d'un recorregut per a vianants que connectarà aquesta zona amb la resta de la ciutat i amb l'altra banda de la riera d'Argentona.

Estació Depuradora d'Aigües Residuals

La demanda de portar la xarxa del Tub Verd cap a nous sectors d'edificació ha creat la necessitat de millorar i ordenar les actuals instal·lacions en un espai concret.

Les noves instal.lacions se situaran en una edificació en el límit est de l'àmbit de la depuradora d'aigües residuals i tindrà un accés directe des del carrer de la Cosidora. Les futures instal·lacions del Tub Verd ocuparan una zona de 1.815 m².