L'Ajuntament repartirà 170 exemplars de l'Agenda Llatinoamericana Mundial del 2009

L'Agenda Llatinoamericana Mundial del 2009 es presentarà avui, a les 19 h, en un acte oficial a Can Palauet ( carrer d'en Palau, 32). El regidor de Presidència i Participació Ciutadana, Carlos Fernández, presidirà la presentació que comptarà amb la pedagoga, historiadora i cooperant a Nicaragua, Roser Solà, així com amb l'actuació del grup musical Mambré. L'acte està organitzat per l'Ajuntament i la Fundació Grup Tercer Món Mataró i té la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

L'agenda, que porta enguany el lema "Cap un nou socialisme, la utopia continua", està impulsada per la Coordinadora d'ONG de les comarques gironines i l'Alt Maresme, coordinada per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

La secció de Civisme i Cooperació de l'Ajuntament distribuirà 170 exemplars als centres escolars, associacions i entitats solidàries de la ciutat. Amb l'agenda també es repartirà el calendari solidari que es presenta en format pòster i on cada mes es destaca una efemèride relacionada amb la solidaritat i la cooperació.

L'Agenda és una eina pedagògica per difondre i construir la cultura de la solidaritat i promoure la reflexió social. És una eina de formació i transformació i un dels llibres més difosos a Llatinoamèrica amb una tirada mundial de 60.000 exemplars. A Catalunya se n'editen 7.500. Es publica anualment a uns 30 països traduïda a 8 idiomes diferents.