Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde i diputat, Joan Antoni Baron, és el nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Escoltar

L'alcalde i diputat, Joan Antoni Baron, és el nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

L'alcalde de l'Ajuntament de Mataró i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, és el nou president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. El nomenament s'ha fet efectiu avui, 31 de gener, en l'assemblea general que s'ha celebrat a Manresa. Joan Antoni Baron agafa el relleu de la diputada de Medi Ambient durant el període 2004-2007, Núria Buenaventura, en l'any que aquesta associació celebra el seu desè aniversari.

En la salutació com a nou president, Joan Antoni Baron ha destacat la importància del món local per aconseguir un món sostenible i ha explicat que el principal objectiu de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és canviar la sensibilitat dels ciutadans per millorar la realitat actual.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú. Actualment aquesta xarxa està formada per 237 institucions entre les que hi ha 216 ajuntament de tot Catalunya.

La Xarxa es va crear el 16 de juliol de 1997 en l'assemblea constitutiva que va tenir lloc a Manresa, on 118 municipis van formalitzar la seva adhesió per decisió del Ple municipal i varen aprovar la Declaració de Manresa: Municipis cap a la Sostenibilitat. Set anys més tard, en l'assemblea celebrada el 30 de març de 2004, els socis van renovar els compromisos de sostenibilitat de la Xarxa amb l'anomenada Declaració de Mataró.