Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme

Escoltar

L'alcalde visita les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, acompanyat del regidor d'Urbanisme i president de l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), Ramon Bassas, i del regidor d'Esports, Ivan Pera, ha visitat la primera fase de les obres per ampliar la pista i millorar els equipaments de l'Estadi Municipal d'Atletisme.

L'equipament esportiu se situa entre la carretera de Cirera, la riera de Cirera i el carrer de Josep Trueta.

L'Estadi té un ús important per part d'atletes federats de primer nivell i promoció, socis dels clubs d'atletisme que practiquen esport com a lleure, ciutadans que fan activitat física de manera lliure, escolars de la ciutat i municipis propers tant dins de l'assignatura d'Educació Física com per a la celebració de proves dels Jocs Esportius Escolars i participants en cursets i casals d'estiu.

En total, es calcula que anualment utilitzen l'estadi 9 clubs, 7 escoles i 64 equips o col·lectius amb 1.421 esportistes diferents per setmana, a part de les concentracions d'usuaris els dies de competició.

Obres de la primera fase

En aquesta primera fase de les obres s'estan executant les millores necessàries per tal que les dimensions de les pistes i equipaments compleixin les normatives establertes per la Federació Espanyola d'Atletisme. Amb això, es preveu augmentar la demanda esportiva de la ciutat i permetrà celebrar, si es considera, competicions de primera categoria d'àmbit català i espanyol.

Així, es crearan dos carrils més de competició fins arribar als vuit; es construirà un carril al perímetre de la pista per fer els entrenaments de fons; i s'instal·larà nou paviment a tota la pista.

El centre de l'estadi acollirà una zona enjardinada amb gespa natural on se situaran les instal·lacions per a les altres modalitats de l'atletisme. També es crearà una franja al voltant de la pista d'atletisme amb gespa artificial.

Per fer les millores, ha estat necessari l'enderroc de l'edifici que ara acull els vestidors i el magatzem, dels murs adjacents a les grades i de les voreres que existeixen a la zona d'obres. A més, es retirarà el sistema d'enllumenat i el mobiliari urbà situats als terrenys afectats per l'ampliació de l'estadi, que seran reposats posteriorment per uns de nous. També s'hauran de treure alguns dels arbres situats a la zona d'obres, i s'estudiarà la possibilitat de recuperar-los.

El projecte recull la compra de casetes prefabricades que es destinaran provisionalment a vestidors i a sala antidopatge, ja que les existents queden afectades per l'ampliació de la pista d'atletisme, que creix en direcció a Can Serra. Es preveu mantenir el gimnàs annex a l'estadi. També s'ha dissenyat una nova xarxa d'il·luminació i de reg per a tota la pista d'atletisme.

Mentre durin aquestes feines, els usuaris de l'estadi d'atletisme han traslladat la seva activitat a diferents espais esportius de la ciutat i de poblacions properes.

Futures intervencions

La primera fase de les obres de millora de l'estadi d'atletisme van començar al febrer, i la seva finalització està prevista per al proper mes de setembre. El pressupost d'adjudicació és d'1.939.000 €.

El projecte bàsic de reforma total de l'estadi preveu altres actuacions per a fases posteriors, com la construcció d'un edifici de vestidors definitiu, un gimnàs nou i una torre de control per acollir instal·lacions complementàries com la "foto finish".

Acord de col·laboració

La reforma de l'Estadi Municipal d'Atletisme s'emmarca en l'acord de col·laboració signat el març de 2007 entre el Patronat Municipal d'Esports (PME) i la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró per desenvolupar el Pla de millora de l'atletisme de l'any 2007.

Els objectius de l'acord són consolidar i millorar les estructures esportives dels clubs, desenvolupar el programa de promoció de l'atletisme escolar, treballar en la formació d'entrenadors i completar un calendari d'actes de relleu esportius.

Planificar la construcció d'un nou Estadi Municipal d'Atletisme va ser també un dels pactes del protocol de col·laboració signat el novembre de 2006 entre el Consell Català de l'Esport i el PME.