Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Acció Cultural convoca el concurs per a l'elecció de la sardana 'Mataró, Ciutat Pubilla 2009'

Escoltar

L'Institut Municipal d'Acció Cultural convoca el concurs per a l'elecció de la sardana 'Mataró, Ciutat Pubilla 2009'

L'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) i la Coordinadora d'entitats Sardanistes i Dansa Tradicional Catalana de Mataró, agrupats en la Comissió Gestora del Pubillatge de la Sardana 2009, han convocat un concurs per escollir la sardana "Mataró, Ciutat Pubilla 2009". Les bases del concurs es van donar a conèixer en la Comissió Informativa de Serveis Personals del passat 10 d'octubre.

En els concurs poden participar tots els compositors nacionals i estrangers, amb un màxim de dues sardanes. Les composicions han de ser originals, inèdites i no poden haver estat interpretades públicament amb anterioritat, ni presentades ni premiades en cap altres concurs d'aquesta tipologia.

Les sardanes que es presentin han de ser instrumentades per a cobla d'onze instruments i els compositors han de presentar la partitura original i dues còpies. També cal que la partitura inclogui la corresponent transcripció al piano i les particel·les per als onze instruments.

El tema de la sardana és lliure però es valoraran les que descriguin un motiu musical propi de la ciutat de Mataró. El termini de presentació és el 14 de novembre i el veredicte es farà públic el 19 de desembre. La Comissió Gestora del Pubillatge de la Sardana 2009 ha establert tres premis:

- "Mataró, Ciutat Pubilla 2009" amb una dotació de 4.500 euros
- "De Iluro a Mataró" amb 2.000 euros de premi
- "Mataró Sardanista" amb 1.000 euros de reconeixement

Els dos darrers premis seran triats per votació popular mentre que el primer premi serà escollit per un jurat format per el president de l'IMAC, Sergi Penedès o la persona en qui delegui; dos representants de la Comissió Gestora d'entitats sardanistes; dues persones de reconegut prestigi en aquest àmbit; i un representant de l'IMAC.

Les tres sardanes guanyadores podran ser incloses en un CD, editat per l'Ajuntament, amb sardanes dedicades a Mataró.