Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Acció Cultural obre el concurs per participar en la XII Mostra de Curtmetratges

Escoltar

L'Institut Municipal d'Acció Cultural obre el concurs per participar en la XII Mostra de Curtmetratges

L'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) ha obert el concurs per participar en la XII Mostra de Curtmetratges que se celebrarà durant la segona quinzena del mes de novembre.

Els curtmetratges, que es poden presentar fins al 31 d'octubre, han de tenir una durada màxima de 25 minuts, s'han de presentar en format 35 mm o digital i poden presentar-se en qualsevol de les llengües de l'Estat espanyol. Si les obres no són ni en català ni en castellà, les bases del concurs obliguen a presentar l'obra subtitulada.

El jurat seleccionarà el mateix nombre de curtmetratges com pel·lícules es projectin durant la XXX Mostra de Cinema al Teatre Monumental. De tots els curts que s'exhibiran, el jurat escollirà el primer premi, valorat en 3.600 euros, i el segon amb un premi de 1.200 euros. El públic també podrà votar per considerar quin és el curt que més els hi ha agradat. La peça triada pel públic rebrà un premi de 600 euros. El jurat valorarà la conceptualització, la realització i la interpretació i la qualitat artística amb 2, 3 i 5 punts, respectivament. Els guanyadors també seran obsequiats amb una reproducció de l'escultura "Laia l'arquera" de Josep M. Rovira Brull.

L'IMAC podrà disposar dels drets de les imatges dels curtmetratges seleccionats a concurs com a difusió del certamen i de la ciutat de Mataró. Els curts seleccionats passaran a formar part dels fons catalogat de la videoteca de l'IMAC i podran ser exhibits en edicions posteriors o bé en sessions de cine fòrum.

Com a acte paral·lel i fora de concurs, l'Escola Universitària Politècnica del Maresme organitza un concurs de curtmetratges entre els seus alumnes, atorgant un premi i un accèssit.