Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'onzena edició de la Nit de la Solidaritat compta amb Jovan Divjak com a convidat

Escoltar

L'onzena edició de la Nit de la Solidaritat compta amb Jovan Divjak com a convidat

La Nit de la Solidaritat arriba a l'onzena edició el proper divendres 23 de maig amb la presència de Jovan Divjak, director executiu de la Fundació Reconstruïm Bòsnia amb l'Educació, com a convidat. L'edició d'enguany, que està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, està previst que se celebri al Foment Mataroní a les 20 h.

La presentació de l'acte anirà a càrrec de l'alcalde, Joan Antoni Baron. En el decurs de la nit, el conseller delegat de Participació Ciutadana, Carlos Fernández presentarà la memòria "Mataró 2007, projectes de cooperació i sensibilització". A continuació intervindrà el representant del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional, Ramon Domenich Pujol. Posteriorment, Jovan Divjak impartirà la conferència "La construcció de la pau després d'un conflicte". L'acte finalitzarà amb la representació de l'espectacle de dansa "El Laberint dels desitjos", a càrrec de la companyia de la coreògrafa mataronina, Maria Rovira.


Breu biografia de Jovan Divjak

Jovan Divjak va néixer a Belgrad l' 11 de març de 1937 en el si d'una família sèrbia. Després del conflicte dels Balcans, durant el qual va viure tots els horrors de la guerra, va crear la Fundació Reconstruïm Bòsnia i Hercegovina de la qual és el director executiu. La fundació es dedica a cercar fonts de finançament per pagar els estudis a nens i joves orfes de la guerra de Bòsnia i ajuda a les famílies sense recursos.

Ferm defensor de la multiculturalitat de Bòsnia i Hercegovina, treballa durament per a la millora de la qualitat de l'ensenyament. És autor dels llibres "Sarajevo mon amour" i "Ratovi u hrvatskoj i bosni i hercegovini 1991-95" (Guerres a Bòsnia i Croàcia), que descriu el conflicte a Bòsnia i Hercegovina. Ha rebut nombrosos premis per la seva dedicació a causes humanitàries, entre els quals destaca la condecoració de la Creu de la Legió d'Honor Francesa. Divjak recorre el món en la recerca de material i beques per a les escoles de Bòsnia, i per promoure realitzar intercanvis de joves entre diversos països, estades esportives etc.