Mataró acull una campanya de donació de sang que incideix especialment en els centres universitaris

El Banc de Sang i Teixits (BST) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya fa una campanya de donació de sang a Mataró del 17 al 29 d'abril. En aquesta ocasió s'han incrementat els punts de recollida amb la presència de les unitats mòbils als dos centres universitaris amb seu a Mataró: l'Escola Universitària Politècnica de Mataró(EUPM) i l'Escola Universitària del Maresme (EUM).

L'objectiu és captar als joves des dels 18 anys perquè adquireixin aquest compromís amb la societat. La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits va visitar l'EUPM (avinguda Puig i Cadafalch) el passat 17 d'abril i es desplaçarà fins a l'EUM (passeig del Callao) el proper 21 d'abril.

Avui, 18 d'abril, els mataronins i mataronines poden donar sang a la plaça de les Tereses, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. El 20 d'abril la unitat mòbil estarà ubicada al Parc del Palau, de 10 a 14 h, i el 29 d'abril, a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, de 16 a 20 h.

El Banc de Sang i Teixits (BST) és actualment l'únic banc de sang de Catalunya, resultat d'unir tots els bancs del territori per fer front a l'increment dels requeriments tècnics i de seguretat. A més de promocionar la donació en les unitats mòbils, el BST és el responsable integral dels serveis de transfusió d'11 hospitals de la Xarxa Pública Catalana i d'assumir el compromís de ser el centre de referència en la resolució de consultes transfusionals per als serveis que en aquesta matèria tenen tots els hospitals i clíniques de Catalunya.