Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una caminada solidària i altres activitats

Escoltar

Mataró commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer amb una caminada solidària i altres activitats

El president de l'Institut d'Esports (IE), Ivan Pera; la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban; la presidenta de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Maresme (AFAM), Ascenció Miró; i el cap del Col·lectiu de Teatre EPMA, EPMA Solidària, Juan Antonio Ciller, han presentat avui en roda de premsa els actes que s'han organitzat per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer, el 21 de setembre. L'objectiu d'aquests actes és informar i sensibilitzar al voltant de la malaltia així com aconseguir fons que permetin ajudar les famílies dels afectats.

Un dels actes serà "Mataró camina per l'Alzheimer 2008", una caminada no competitiva de 14 km que començarà a l'ermita de Sant Simó i finalitzarà a la plaça de Santa Anna. El recorregut passarà pel Parc Central, l'ermita de Santa Rita, Sant Martí de Mata, Sant Miquel i el turó d'Onofre Arnau. Està previst que s'iniciï entre les 8 i 8.30 h i finalitzi sobre les 14.30 h. El preu d'inscripció és de 6 € (la meitat per a menors de 12 anys) i els participants rebran una samarreta, tindran dret a esmorzar i a participar en un sorteig de regals.

La caminada està organitzada per la colla de caminaires "Pocs i Bons", el Club Hoquei Mataró, la colla caminaire "Maimakansu", les botigues Intersport Mataró i l'IE. Amb aquesta cursa es pretén reunir mil persones entre organitzadors i participants de tot el Maresme. Aquesta marxa té un caràcter solidari i benèfic, i la recaptació obtinguda es destinarà a l'AFAM. Per a més informació es pot contactar amb el telèfon 93 757 34 88.

Recital de Montserrat Caballé i Montserrat Martí

Un altre dels actes principals serà el recital que Montserrat Caballé i la seva filla, Montserrat Martí, faran, el 3 d'octubre, al Teatre Monumental. D'altra banda, el dijous 25 de setembre el doctor i director de la Fundació Institut Català de l'Envelliment, Antoni Salvà, farà una conferència sobre la malaltia a la Sala d'actes de Caixa Laietana i el 27 de setembre s'instal·laran parades informatives a diferents punts de la ciutat.