Mataró ha participat en la cloenda del projecte europeu Shape Up de prevenció de l'obesitat infantil

La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, va participar el divendres passat, 7 de novembre, en la conferència final del projecte europeu Shape Up de prevenció de l'obesitat infantil amb la promoció d'activitats de millora dels hàbits de salut, sobretot a nivell esportiu i d'alimentació.

En aquesta conferència van participar representants de 20 ciutats de diferents països europeus que han format part d'aquest projecte que es basa en una dinàmica participativa on els nois i noies proposen plantejaments de canvi en els seus hàbits d'activitat física i alimentació que després s'han materialitzat en un seguit d'activitats.

Les experiències de les 20 ciutats europees s'han recollit en el llibret "20 Shape Up stories" que es va donar a conèixer en les jornades que es van celebrar a Barcelona els dies 6 i 7 de novembre. La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, va participar en la taula rodona "La col·laboració escola-comunitat: el paper de les polítiques locals i els reptes per a les ciutats".

A Mataró, el CEIP La Llàntia i l'IES Puig i Cadafalch han treballat durant tres anys en la metodologia del Shape Up que es basa en la investigació de la situació, la valoració del problema i l'acció de canvi. Més de 500 infants han millorat els seus hàbits amb el suport de les escoles, les famílies, la comunitat i l'administració. Durant aquest temps s'ha portat a terme una millora i redisseny dels patis, modificacions dels esmorzars i menús escolars, tallers de cuina, promoció del consum de fruita i un increment de l'activitat física amb la posada en marxa, entre d'altres, de l'esport tradicional del Tamborí.

El projecte Shape Up finalitza el proper mes de desembre i els resultats es presentaran a la Comissió Europea durant el primer trimestre de 2009. L'Ajuntament té previst continuar potenciant els valors i els hàbits saludables d'aquest projecte entre els infants i joves de la ciutat.

Una fotografia dels participants a la conferència de cloenda del Shape Up, celebrada a Barcelona amb la participació de la consellera de Salut, Marina Geli.