Mataró participa en la presentació oficial del projecte de Cases de la Música

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, Sergi Penedès, van assistir ahir a la presentació oficial del projecte de Cases de la Música que es va fer al Palau Marc de la Generalitat de Catalunya. A l'acte també hi van assistir el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Hospitalet, Mario Sanz; el regidor de Cultura de Terrassa, Amadeu Aguado; el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Manresa, Ignasi Perramon; el regidor de Cultura de Salt, Carles Borrell; i el director del projecte Cases de la Música, Jordi Herreruela.

Les Cases de la Música és un projecte que fa tres anys es va convertir en una primera realitat a Mataró, a la Sala Clap. Es tracta d'una iniciativa que va més enllà d'una programació estable de concerts, que tot i ser un dels punts forts, es complementa amb formació, creació i difusió de la música. Més tard s'hi van incorporar la Salamadra de l'Hospitalet i La Mirona de Salt.

Les Cases de la Música es financen amb coparticipació entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya -a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals- l'Ajuntament de la ciutat on se situa la Casa de la Música i l'empresa privada que gestiona la casa. En el cas de Salt (Girona) es va incorporar també la Diputació de Girona.

Les noves incorporacions són els municipis de Terrassa i Manresa que es van afegir ahir en la presentació oficial. A Terrassa, la Casa de la Música serà gestionada per l'empresa Vesc, dedicada a la gestió i producció de les músiques tradicionals i d'autor d'arreu dels territoris de parla catalana; a Manresa, per la discogràfica Propaganda pel Fet!