Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en la presentació oficial del projecte de Cases de la Música

Escoltar

Mataró participa en la presentació oficial del projecte de Cases de la Música

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, Sergi Penedès, van assistir ahir a la presentació oficial del projecte de Cases de la Música que es va fer al Palau Marc de la Generalitat de Catalunya. A l'acte també hi van assistir el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Hospitalet, Mario Sanz; el regidor de Cultura de Terrassa, Amadeu Aguado; el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Manresa, Ignasi Perramon; el regidor de Cultura de Salt, Carles Borrell; i el director del projecte Cases de la Música, Jordi Herreruela.

Les Cases de la Música és un projecte que fa tres anys es va convertir en una primera realitat a Mataró, a la Sala Clap. Es tracta d'una iniciativa que va més enllà d'una programació estable de concerts, que tot i ser un dels punts forts, es complementa amb formació, creació i difusió de la música. Més tard s'hi van incorporar la Salamadra de l'Hospitalet i La Mirona de Salt.

Les Cases de la Música es financen amb coparticipació entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya -a través de l'Institut Català de les Indústries Culturals- l'Ajuntament de la ciutat on se situa la Casa de la Música i l'empresa privada que gestiona la casa. En el cas de Salt (Girona) es va incorporar també la Diputació de Girona.

Les noves incorporacions són els municipis de Terrassa i Manresa que es van afegir ahir en la presentació oficial. A Terrassa, la Casa de la Música serà gestionada per l'empresa Vesc, dedicada a la gestió i producció de les músiques tradicionals i d'autor d'arreu dels territoris de parla catalana; a Manresa, per la discogràfica Propaganda pel Fet!