Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 1.800 persones participen a la segona Setmana de la Informació i l'Orientació Professional

Escoltar

Més de 1.800 persones participen a la segona Setmana de la Informació i l'Orientació Professional


La segona Setmana de la Informació i l'Orientació Professional (SIOP), que ha tingut lloc del 7 a l'11 d'abril a Mataró, ha comptat amb la participació d'un total de 1.850 persones en les diferents xerrades d'informació sobre l'oferta formativa i tallers d'orientació professional que han organitzat conjuntament l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) i l'Institut Municipal d'Educació (IME).

En concret, la distribució de persones per tipus d'activitat ha estat la següent:

-765 participants s'han interessat per la informació relativa als Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior que s'han impartit als centres IES Thos i Codina, IES A. Satorras, IES Puig i Cadafalch, IES M. Biada, Escola Freta i Escola Pia Santa Anna.

-296 s'han informat sobre l'oferta d'adulta i PQPI: Escola d'adults Can Noè, Escola d'adults Can Marfà, PQPI's de l'Ajuntament de Mataró, Escola Pia santa Anna i Salesians.

-53 han acudit als centres que informen de l'oferta de formació ocupacional: Cetemmsa, VH Enginyers Consultors, Freta, Centre de Formació i Prevenció, Escola Pia Santa Anna, General Fast Service, Escola d'Hostaleria i Restauració de Mataró i Maresme, IMPEM i Mataró In.

-220 alumnes han rebut la visita de l'Aula-taller d'estudis universitaris als seus centres de secundària. Aquesta activitat s'adreça a l'alumnat de batxillerat per donar a conèixer l'oferta universitària de tot el país i ajudar a fer la tria dels seus estudis.

-40 docents i professionals de l'orientació han participat en el seminari "Orientem des de la igualtat d'oportunitats", que té l'objectiu de sensibilitzar al personal docent per fomentar la igualtat d'oportunitats i la perspectiva de gènere.

-100 estudiants de 4art d'ESO han fet els tallers "A l'hora d'escollir iguals" que mostren la situació de professionals de diferents ocupacions en les que es troben subrepresentats.

-120 alumnes s'han informat, a través dels tallers de "Situa't al sector de...", de les condicions laborals dels principals sectors econòmics de la ciutat, de les competències que més valoren les empreses d'aquests sectors, dels drets i deures dels treballadors i de la plataforma multimèdia Port@ 22-Mataró que ofereix noves ocupacions del sector.

-178 han participat en el taller "Situa't al mercat de treball i les noves ocupacions".

-78 participants en activitats no previstes d'última hora.

El bloc d'orientació ha estat dinamitzat pel Servei d'Ocupació de l'IMPEM i s'ha desenvolupat a l'espai d'Ocupació jove que l'IMPEM gestiona al Casal de Joves de plaça d'Espanya i al Club de Feina de l'IMPEM. Als tallers de la SIOP han participat la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) amb l'aportació del coneixement dels empresaris de la ciutat. Aquests s'adrecen als estudiants de 4art d'ESO i 2on de batxillerat, de Programes de Garantia Social, Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, estudis universitaris i població en general.

També s'han realitzat orientacions individuals per tal d'acompanyar a les persones en la definició del seu projecte professional i s'han portat a terme espais d'accés lliure a l'aplicació multimèdia Port@ 22 Mataró.