Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA adjudica la primera fase de les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme

Escoltar

PUMSA adjudica la primera fase de les obres de millora de l'Estadi Municipal d'Atletisme

En aquesta primera fase es realitzaran les millores necessàries perquè les dimensions de les pistes i equipaments de l'estadi compleixin les normatives establertes per la Federació Espanyola d'Atletisme. L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) va adjudicar les obres a FCC Construcción, SA, en el Consell d'Administració del passat 18 de desembre.

El pressupost d'adjudicació de la primera fase de millora de l'Estadi Municipal és d'1.671.655 €, IVA no inclòs

Es preveu que les obres comencin el proper mes de febrer, i tenen un període d'execució de 5 mesos.

Més carrils de competició

L'Estadi Municipal d'Atletisme se situa entre la carretera de Cirera, la riera de Cirera i el carrer de Josep Trueta.

La primera fase de les obres consistirà en la creació de dos carrils més de competició a la pista d'atletisme, de manera que es passarà dels sis que hi ha a l'actualitat, a vuit. A més, es construirà un carril al perímetre de la pista que servirà per fer els entrenaments de fons. Aquesta intervenció es completarà amb la instal·lació d'un nou paviment a tota la pista.

El centre de l'estadi acollirà una zona enjardinada amb gespa natural on se situaran les instal·lacions per a les altres modalitats de l'atletisme. També es crearà una franja al voltant de la pista d'atletisme amb gespa artificial.

Per fer les millores, serà necessari l'enderroc de l'edifici que ara acull els vestidors i el magatzem, dels murs adjacents a les grades i de les voreres que existeixen a la zona d'obres. A més, es retirarà el sistema d'enllumenat i el mobiliari urbà situats als terrenys afectats per l'ampliació de l'estadi, que seran reposats posteriorment per uns de nous. També s'hauran de treure alguns dels arbres situats a la zona d'obres, i s'estudiarà la possibilitat de recuperar-los.

El projecte recull la compra de casetes prefabricades que es destinaran provisionalment a vestidors i a sala antidopatge, ja que les existents queden afectades per l'ampliació de la pista d'atletisme, que creix en direcció a Can Serra. Es preveu mantenir el gimnàs annex a l'estadi. També s'ha dissenyat una nova xarxa d'il·luminació i de reg per a tota la pista d'atletisme.

Utilització important

L'Estadi Municipal d'Atletisme té un ús important per part d'atletes federats de primer nivell i promoció, socis dels clubs d'atletisme que practiquen esport com a lleure, ciutadans que fan activitat física de manera lliure, escolars de la ciutat i municipis propers tant dins de l'assignatura d'Educació Física com per a la celebració de proves dels Jocs Esportius Escolars i participants en cursets i casals d'estiu.

En total, es calcula que anualment utilitzen l'estadi 9 clubs, 7 escoles i 64 equips o col·lectius amb 1.421 esportistes diferents per setmana, a part de les concentracions d'usuaris els dies de competició.

Actuacions futures i acord de col·laboració

El projecte bàsic de reforma total de l'Estadi preveu altres actuacions per a fases posteriors, com la construcció d'un edifici de vestidors definitiu, un gimnàs nou i una torre de control per acollir instal·lacions complementàries com la "foto finish".

La reforma de l'estadi s'emmarca en l'acord de col·laboració signat el passat mes de març entre el Patronat Municipal d'Esports (PME) i la Comissió de Clubs d'Atletisme de Mataró per desenvolupar el Pla de millora de l'atletisme de l'any 2007.

L'acord té entre els seus objectius consolidar i millorar les estructures esportives dels clubs, desenvolupar el programa de promoció de l'atletisme escolar, treballar en la formació d'entrenadors i completar un calendari d'actes de relleu esportius.

Planificar la construcció d'un nou Estadi Municipal d'Atletisme va ser també un dels pactes del protocol de col·laboració signat el novembre de 2006 entre el Consell Català de l'Esport i el PME.