Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA construeix set habitatges de protecció oficial al carrer de Juan Meléndez Valdés

Escoltar

PUMSA construeix set habitatges de protecció oficial al carrer de Juan Meléndez Valdés

L'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) va iniciar, el passat mes de gener, la construcció de l'edifici d'habitatges de protecció oficial al carrer de Juan Meléndez Valdés, núm. 15-17. L'estructura i l'aparcament de l'immoble es construeixen conjuntament amb el promotor privat de la finca adjunta, la núm. 11-13, amb l'objectiu de guanyar espai a l'aparcament destinat als residents dels habitatges i als veïns de la zona.

Un cop finalitzin les obres, PUMSA cedirà el local comercial a la Fundació de Cooperadors de Mataró, propietari original de l'immoble. Pel que fa als habitatges de protecció oficial construïts, PUMSA els aportarà als cooperadors quan hagi amortitzat la inversió.

Construcció conjunta de l'estructura i l'aparcament

En total es crearan 81 places d'aparcament i 41 trasters, que es distribuiran en quatre plantes subterrànies. L'accés tant dels vianants com dels vehicles es farà per la finca del carrer de Meléndez Valdés, 11-13.

Per tal de facilitar l'execució de l'aparcament, s'ha acordat també la construcció conjunta de l'estructura completa dels dos immobles.

Habitatges de protecció oficial i local comercial

L'immoble promogut per PUMSA i que gestionarà la seva filial Prohabitatge Mataró ocupa una superfície de 220 m2 i es distribuirà en dues plantes pis més coberta, una planta baixa i les quatre plantes subterrànies per a l'aparcament.

La primera i segona planta allotjaran set habitatges destinats al lloguer de protecció oficial. A la coberta hi haurà una sèrie d'espais comunitaris com la bugaderia i els recintes per a les instal·lacions d'aigua calenta sanitària i calefacció.

A la planta baixa hi haurà un local comercial. Part del primer soterrani també pertany al local, mentre que la resta d'aquest soterrani es destinarà a l'aparcament. Aquest serà cedit a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró un cop finalitzades les obres.

Energia geotèrmica

Per primer cop en un edifici de PUMSA, s'aprofitarà l'energia geotèrmica per dotar els habitatges d'un sistema de calefacció i refredament natural. Això serà possible mitjançant la instal·lació d'uns conductes que, depenent de l'època de l'any, traspassaran el fred o la calor del subsòl fins a cada habitatge.

La instal·lació comunitària de preescalfament d'aigua calenta sanitària i de calefacció es durà a terme mitjançant plaques solars tèrmiques que s'instal·laran a la coberta superior. A més, un dipòsit comunitari recollirà les aigües grises -utilitzades en dutxes, lavabos i rentadores- i les aigües de pluja per a depurar-les i reutilitzar-les per a les cisternes dels inodors.

Les cuines també disposaran d'un sistema de recollida selectiva de residus.