Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tercer Comunicat sobre el brot de legionel·losi a Mataró

Escoltar

Tercer Comunicat sobre el brot de legionel·losi a Mataró

A dia d'avui són 10 les persones afectades pel brot de legionel·losi que ha tingut lloc a la ciutat de Mataró. Dels 10 casos (8 homes i 2 dones), 3 persones ja han estat donades d'alta, 6 continuen ingressades i el nou cas detectat no ha requerit ingrés hospitalari i ja ha començat a rebre el tractament necessari.

Els casos observats, majoritàriament tenen edats superiors a 60 anys i van iniciar els símptomes entre el 3 i el 12 de juliol. Els afectats resideixen a la part est de Cerdanyola, nord de Pla d'en Boet i Peramàs.

Els responsables de la Unitat de Vigilància Epidemiològica estan realitzant les enquestes epidemiològiques als afectats, amb la col·laboració de l'Hospital de Mataró.

Atès que el període d'incubació és d'uns 10 dies aproximadament, no es descarta que puguin aparèixer nous casos en els propers dies.

L'Ajuntament i el Departament de Salut continuen inspeccionant els 5 circuits de refrigeració censats a Mataró (tots situats fora del casc urbà) i 2 més de fora del municipi que estan en un radi de 3 km. En tots els casos s'ha dictat l'ordre de fer una desinfecció de xoc preventiva. També s'han inspeccionat totes les fons ornamentals i s'han pres mostres per a la seva anàlisis

A més, l'Ajuntament ha pres mesures preventives a tota la ciutat com tancar totes les fonts ornamentals i la xarxa de reg, s'ha aturat el reg per aspersió i s'ha fet una desinfecció sistemàtica dels camions de neteja viària.

L'Ajuntament i el Departament de Salut fan un seguiment permanent de la situació i planifiquen, conjuntament, totes les intervencions a realitzar en el municipi per garantir la ràpida resolució del problema i eliminar els possibles focus d'infecció. Avui s'ha tornat a mantenir una reunió per valorar la situació actual. A la reunió hi són presents tots els serveis implicats de l'Ajuntament (Benestar Social, Protecció Civil, Policia Local, Salut, Llicències d'activitats, Manteniment, Atenció ciutadana, Aigües de Mataró i Comunicació), l'Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya i l'Hospital de Mataró.

Unitat d'informació als ciutadans

L'Ajuntament de Mataró ha habilitat una unitat d'informació als ciutadans que estarà oberta de 9.00 a les 19.00 h, a la seu del Servei de Salut Pública de l'Ajuntament, a la plaça de Catalunya número 20, i un telèfon gratuït disponible les 24 hores (número de telèfon: 900 859 009).

Aquesta oficina romandrà oberta durant el proper cap de setmana.

Pel que fa a les consultes ateses, fins al moment s'han atès 7 persones presencialment i el telèfon gratuït ha rebut 79 consultes.

Recomanacions als ciutadans

. La legionel·losi no es transmet per contacte persona-persona.

. Es pot beure sense cap perill l'aigua d'abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.

. Es pot fer servir l'aigua d'abastament públic per a la higiene personal i per cuinar. Es poden ingerir els aliments rentats amb aigua.