Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un terreny del Salesians de més de 14.000 m² passa a ser de titularitat municipal

Escoltar

Un terreny del Salesians de més de 14.000 m² passa a ser de titularitat municipal

El conseller delegat d'Urbanisme de l'Ajuntament de Mataró, Ramon Bassas, i l'ecònom inspectorial i administrador provincial de la Inspectoria Nuestra Señora de la Merced de Barcelona de la Societat de San Francesc de Sales, Faustí Gutiérrez, han signat avui l'escriptura de compravenda d'una finca de la Congregació Salesiana. A l'acte també hi ha assistit la presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Carme Esteban.

El terreny, amb una superfície de 14.417 m², es troba situat entre el carrer de Joan Maragall i la ronda de Ramon Turró.

La finca està classificada com a sòl urbà en el Pla General d'Ordenació Urbanística de Mataró, presenta una topografia pronunciada i està lliure d'edificacions. La parcel·la està qualificada com a zona d'equipaments i el preu de compra és d'1.967.573,53 euros, que es pagaran en dues anualitats: 1.147.487,50 euros l'any 2008 i la resta, 820.086,03 euros, l'any 2009.

Escola bressol, aparcament i habitatges

La compra d'aquest solar per a la construcció d'equipaments és una acció que s'emmarca, de forma complementària, en el Projecte d'intervenció integral de Cerdanyola però que queda fora de la subvenció concedida per la Generalitat de Catalunya en el marc de la Llei de Barris.

Entre els equipaments que s'instal·laran en aquest terreny per contribuir a la coherència de la intervenció integral en el barri, està previst la construcció d'una nova escola bressol, un aparcament i habitatge de lloguer amb espais comuns.

L'escola bressol, que portarà el nom de Molí de Vent, tindrà una capacitat de 107 places. Aquest projecte forma part del compromís de l'Ajuntament de crear 300 noves places d'escoles bressol públiques abans del curs 2008-2009. La construcció de l'aparcament, inclòs dins del Pla d'Aparcaments 2007-2011, possibilitarà la descongestió dels carrers i la millora de l'accessibilitat en el barri. Els habitatges seran de lloguer, disposaran d'espais comuns i es destinaran a col·lectius específics.