Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Unes 470 persones participaran en el programa d'intercanvis durant l'any 2008

Escoltar

Unes 470 persones participaran en el programa d'intercanvis durant l'any 2008

El regidor de Participació Ciutadana, Carlos Fernández, i la presidenta de l'Institut Municipal d'Educació (IME), Conxita Calvo, han rebut avui  4 d'abril al Saló de Sessions de l'Ajuntament, els 20 alumnes de l'IES Pare Vitòria de la ciutat d'Alcoi que participen en un intercanvi escolar amb l'Institut d'Ensenyament Secundari Damià Campeny. Els estudiants visiten Mataró del 2 al 6 d'abril i s'allotgen  a les cases de les famílies dels alumnes mataronins. Durant la seva estança està previst que visitin també la ciutat de Barcelona (Museu de la Ciència, el Parc Güell i el barri gòtic).


Intercanvis escolars, musicals, esportius i lingüístics

Aquesta visita forma part del programa d'agermanaments i intercanvis al que donen suport la secció de Civisme i Cooperació de l'Ajuntament i l'IME  i que aquest any 2008 organitza 17 intercanvis en què participen unes 470 persones, la majoria alumnes, de la ciutat. L'Ajuntament destina a aquest programa una subvenció de 10.500 euros. El programa inclou intercanvis amb ciutats europees com Monza i Nola (Itàlia), Colònia i Benshein (Alemanya), Jarfalla (Suècia), Chesterfield (Anglaterra), Nova Paka (Txèquia), Créteil i Malakoff (França) i Zory (Polònia). I per primer cop una visita a una ciutat nord-americana, en concret Waterbury. També s'inclouen experiències entre ciutats espanyoles com Collado Villalba (Madrid), Alcoi (Alacant) i dues viles mallorquines, Artà i Sóller.


Intercanvis entre ciutats agermanades

A més dels escolars, el programa inclou intercanvis entre ciutats agermanades amb Mataró. En aquest sentit, enguany destaca com a novetat el que ja s'està duent a terme entre Gent Gran de Mataró i Créteil.

Altres activitats programades entre ciutats agermanades són el torneig de futbol que tindrà lloc a la ciutat francesa de Malakoff en què hi participen ciutats agermanades amb Corsico i l'intercanvi entre estudiants de francès de l'Escola Oficial d'Idiomes del Maresme i estudiants de castellà de Créteil.