Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull “El geni de les coses”, una exposició sobre l’art de la quotidianitat

Escoltar

Can Palauet acull “El geni de les coses”, una exposició sobre l’art de la quotidianitat

La mostra és itinerant i es podrà veure fins al 31 de gener de 2010

Demà divendres, 27 de novembre, a les 20 h, s’inaugura l’exposició “El geni de les coses” a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32), una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona comissariada per Rosa Pera. A la inauguració hi haurà la performance “Low Tech Music núm. 7”, d’Oscar Abril Ascaso, i es demana a tots els assistents que portin un despertador de casa preparat per sonar a les 20.15 h. Mataró és la primera ciutat que acull la mostra, que itinerarà per diversos municipis de la província.


 

Prenent la quotidianitat com a territori que cal activar, “El geni de les coses” presenta diverses maneres d’observar, d’interrogar i d’actuar sobre aquest escenari, amb l’energia d’allò més proper, accessible i simple: els objectes i l’espai. Mitjançant l’exploració del sistema dels objectes i el grau de pertinença a aquest sistema, es proposa abordar temes com la gestió de la memòria, la subsistència creativa, el poder del gest o l’abast de la mirada detinguda, tot assumint la importància de mantenir un cert esperit d’humor i voluntat econòmica amb totes les conseqüències.

 

“El geni de les coses” vol evocar que l’art pot anar més enllà de la representació i imbricar-se en la vida, i ser una potent eina d’augment d’imaginaris col·lectius, situacions fràgils i missatges urgents. Aquestes onze propostes artístiques inviten a descodificar-los i a actuar des de la simplicitat, amb els elements mínims, però amb tota l’energia que requereixen les situacions complexes, com la vida mateixa.

 

Les propostes artístiques que es presenten són de: Oscar Abril Ascaso, Kim Adams, Azúa Moliné (Martín Ruiz de Azúa i Gerard Moliné), David Bestué/Marc Vives, Luis Gárciga, Joan López Lloret, Ricard Marxer Piñón, Enric Maurí, Minim++ (Motoshi Chikamori & Kyoko Kunoh), Jordi Mitjà i John Wood & Paul Harrison.

 

La mostra ofereix també diferents serveis als visitant: catàleg, web, àmbit de documentació, servei educatiu (amb visites dinamitzades i accions experimentals) i visites per a públic familiar els diumenges 27 de desembre i 24 de gener, a les 12 h. El divendres 22 de gener, a les 20 h, també a Can Palauet, hi haurà la presentació del catàleg de l’exposició, a càrrec de la comissària Rosa Pera. La mostra es podrà veure fins al 31 de gener de 2010.