Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet acull la segona exposició del fons del futur Museu d’Art Contemporani de Mataró

Escoltar

Can Palauet acull la segona exposició del fons del futur Museu d’Art Contemporani de Mataró

“Figures dels anys setanta. Col·lecció Bassat 2” aplega 23 obres

Les sales d’exposicions de Can Palauet (carrer d’en Palau, 32. Mataró) acullen des d’avui i fins al 20 de setembrela mostra “Figures dels anys setanta. Col·lecció Bassat 2”, formada per obres dels artistes Eduard Arranz-Bravo, Francesc Artigau, Rafael Bartolozzi, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera i Miquel Vilà. Es tracta de la segona exposició del fons de la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, que en el futur integrarà el Museu d’Art Contemporani de Mataró.

 

L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, inauguraran l’exposició aquesta tarda, a les 20.00 hores. També hi assistiran a l’acte el president de la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, Lluís Bassat, la directora del projecte museístic de la fundació i comissària de l’exposició, Núria Poch, i està prevista l’assistència dels artistes Eduard Arranz-Bravo i Xavier Serra de Rivera.

 

L’exposició respon a la voluntat de continuar el treball conjunt entre la Fundació Carmen i Lluís Bassat i l’Ajuntament de Mataró, amb l’objectiu de realitzar exposicions periòdiques a les sales municipals amb obres del fons del futur Museu d’Art Contemporani de Mataró.

 

“Figures dels anys setanta. Col·lecció Bassat 2” és una exposició col·lectiva que recull 23 obres entorn el tema de la figura. Els autors són una generació de creadors polifacètics que han sabut conservar l’esperit vital dels seus anys de joventut artística.

 

Es tracta d’una generació de pintors, nascuts als anys quaranta, que coincideixen durant la seva etapa de formació a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i que es consoliden durant la dècada dels anys setanta a través de la Galeria Adrià i de la Sala Gaspar. Tots ells tenen una trajectòria artística personal que dóna com a resultat una diversitat de propostes caracteritzades per la seva independència i compromís. Artistes de projecció internacional, les seves aportacions plàstiques esdevenen imprescindibles per entendre més de quaranta anys d’activitat artística a Catalunya.

 

L’Institut Municipal d’Acció Cultural, juntament amb la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, ha editat un catàleg amb motiu de l’exposició.