Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet destina un espai per a projectes de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani

Escoltar

Can Palauet destina un espai per a projectes de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani

Serà un punt informatiu de les produccions i activitats que es fan en el centre

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, i el director de Can Xalant, Pep Dardanyà, han presentat en roda de premsa el nou espai expositiu permanent de Can Xalant dins de Can Palauet que s’inaugura avui a les 20 h.


 

Aquest espai, que s’anomena “Espai Can Xalant”, té per objectiu apropar el projecte de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, a un major nombre de ciutadans.

 

L’espai està pensat com un punt informatiu sobre el projecte i sobre les produccions i activitats que s’hi realitzen. També com un lloc d’exposició on els artistes residents internacionals puguin mostrar els resultats dels projectes realitzats a Mataró durant les seves residències.

 

Per a la inauguració de l’espai es presenta el projecte titulat “Sin Cita Mataró” de l’artista Fabricio Caiazza. Aquest treball ha estat realitzat per l’artista argentí durant la seva residència els mesos de febrer i març de 2009. També es presenta una selecció i recopilació de vídeos produïts al centre durant els tres anys de funcionament. L’espai es complementa amb uns mapes gràfics que fan visible la xarxa que s’ha generat resultat de totes les relacions de col·laboració amb altres centres d’art, artistes i altres agents culturals d’arreu del món.

 

 

Anuari 2008 de Can Xalant

 

A més, s’ha presentat la recent edició de l’Anuari 2008 de Can Xalant. Es tracta d’una publicació que recull totes les activitats que s’han realitzat durant aquest període. L’objectiu d’aquesta publicació és la de donar continuïtat a la línia editorial del centre, iniciada al 2006, que posteriorment ha servit com a una eina de treball i de consulta al mateix Centre de Documentació de Can Xalant, i també ha funcionat com a una eina de difusió per donar a conèixer el projecte.

 

La publicació de l’Anuari 2008 documenta el tercer any del projecte i posa de manifest com Can Xalant ha aconseguit posicionar-se en el circuit artístic català i donar-se a conèixer a nivell nacional i internacional.

 

L’Anuari està estructurat en quatre blocs que corresponen als programes principals del centre:

 

El programa laboratori ofereix el lloguer d’estudis i altres espais de treball, el lloguer i/o cessió d’equips i recursos audiovisuals i multimèdia.

 

El programa residència és un dels mecanismes més efectius per potenciar Can Xalant com a lloc de producció i de formació de manera simultània, així com per establir projectes d’intercanvi i col·laboració amb altres centres i entitats culturals per fomentar el treball en xarxa.

 

El programa d’intercanvis. La relació amb altres centres internacionals de característiques similars a Can Xalant ha possibilitat, a partir d’una convocatòria oberta i una posterior selecció, un programa d’intercanvis que ha permès a un artista català residir una temporada a l’estranger al mateix temps que Can Xalant acull un artista seleccionat pel centre amb el que s’ha establert el conveni.

 

El programa curatorial és el compendi de totes les activitats organitzades des del centre o encomanades a agents culturals especialitzats amb la intenció de generar reflexió i debat sobre temes de la cultura contemporània. La majoria de les activitats estan directament relacionades amb els altres programes.