Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cristalerías de Mataró dóna el fons documental a l’Ajuntament

Escoltar

Cristalerías de Mataró dóna el fons documental a l’Ajuntament

L’alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de Cristalerías de Mataró, Jordi Riera, han signat aquest migdia el contracte de donació del fons documental de l’empresa, que formarà part de l’Arxiu municipal a Can Palauet.


L’empresa cooperativa cristallera ha cedit gratuïtament els documents per facilitar-ne la conservació i posar-los a disposició dels estudiosos. El fons consta de llibres d’actes, memòries, comptes anuals, escriptures, informes de gestió, àlbums de fotografies, pel·lícules de 16 mm i retalls de premsa que han estat propietat de l’empresa vidriera entre els anys 1919 i 2008, moment en que cessa l’activitat. Tot el fons, condicionat en capses i carpetes, ocupa prop de 9 m linials.


L’Ajuntament es compromet a classificar, ordenar, catalogar i mantenir el fons en condicions de seguretat i conservació idònies i exclourà de la consulta pública els llibres d’actes des de 1983 fins al 2008 fins que no hagin transcorregut 25 anys.


Aquesta és la segona donació que realitza Cristalerías de Mataró. Fa uns mesos es va fer un acte de donació similar amb la col·lecció de peces de vidre de l’empresa, que formen part del fons del Museu de Mataró.