Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues exposicions fomenten a Mataró la recollida selectiva de la fracció orgànica de la brossa

Escoltar

Dues exposicions fomenten a Mataró la recollida selectiva de la fracció orgànica de la brossa

Formen part de la campanya per augmentar la recuperació d’aquests residus


Dues exposicions fomenten a partir d’aquest cap de setmana a Mataró la recollida selectiva de la fracció orgànica de la brossa. Les dues iniciatives s’emmarquen en la campanya que l’Ajuntament va posar en marxa a l’abril amb l’objectiu de mantenir i augmentar els nivells de recuperació d’aquesta fracció dels residus aconseguits a la ciutat. La campanya es basa en visites porta a porta per agrair als veïns l’esforç realitzat fins ara amb la recollida selectiva, i recordar amb material informatiu i de suport els beneficis de la mateixa.



 

La primera de les exposicions està instal·lada al vestíbul de l’Ajuntament i es pot visitar durant aquesta tarda i també demà dissabte tot el dia. Es tracta d’una exposició de l’Agència de Residus de Catalunya formada per vuit lletres gegants que formen la paraula “orgànica”. La mostra explica el procés de reaprofitament d’aquest residu per obtenir-ne compost, i els beneficis que comporta la recollida selectiva d’aquesta fracció de la brossa tant per a la salut com per al medi ambient.

 

La segona exposició es podrà visitar en un estand que durant els mesos de maig i juny quedarà instal·lat de manera itinerant en diferents llocs de la ciutat. A partir de dissabte, l’estand estarà situat a la plaça de les Tereses. La mostra explica el cicle de la matèria orgànica a través de diferents fotografies i del material resultant en cada etapa del procés: des dels camps de cultiu fins a la planta de compostatge on s’obté el compost, passant per la cuina i els contenidors que faciliten la recollida selectiva dels residus. També es podrà visionar un audiovisual sobre el tema.

  

Davantals de regal

 

Les visites a l’estand-exposició estaran guiades per un educador. En finalitzar la visita, es lliurarà als participants com a regal un davantal i una bossa de compost.

 

L’estand amb la mostra es podrà visitar tots els divendres a la tarda i els dissabtes d’11 a 19 hores. Està previst que, fins a finals de juny, l’estand es vagi instal·lant a les zones de la ciutat on s’estigui fent la campanya porta a porta.