Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 60% de les obres de desmuntatge de Can Fàbregas i de Caralt ja s’han portat a terme

Escoltar

El 60% de les obres de desmuntatge de Can Fàbregas i de Caralt ja s’han portat a terme

 

El president de PUMSA, Ramon Bassas, ha visitat aquest matí l’estat de les obres de desmuntatge de l’edifici, edicles i xemeneia de Can Fàbregas i de Caralt.



L’execució de les obres, que es van iniciar el 30 de juny, es preveu finalitzar a finals de gener de 2010.        

 

 

Treballs realitzats

 

El procés de desmuntatge i trasllat de l’edifici de Can Fàbregas i de Caralt s’està executant tal i com estava previst al projecte presentat per l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà.

 

Totes les feines prèvies al desmuntatge han consistit en realitzar cates i repicats de parets i sostres que han deixat al descobert els elements arquitectònics amagats per tal d’explicar com era l’edifici en els seus orígens.

 

Els edicles de l’antiga fàbrica ja s’han desmuntat i s’han traslladat en porcions. També s’han portat a terme les obres de la primera fase del desmuntatge de la xemeneia i la coberta de la nau principal.

 

El trasllat dels elements desmuntats s’està fent en porcions d’entre 2,80 m i 3,20 m, d’alçada i un promig de 9 m de llargada, amb un pes aproximat de 15 tones. El transport de cada porció es fa mitjançant una perfileria metàl·lica introduïda, creant-ne una gàbia per a cada porció. Tal i com estava previst, l’emmagatzematge i custòdia de les peces, s’està portant a terme al solar municipal del veïnat de Valldeix on s’han construït les noves dependències del Servei de Manteniment de l’Ajuntament.

 

 

Treballs que s’estan duent a terme

 

Actualment s’està portant a terme el desmuntatge dels paraments verticals de la segona planta, per procedir a retirar i desmuntar el sostre d’aquesta mateixa planta.

 

Paral·lelament es treballa en la segona fase de desmuntatge de la xemeneia, ja que aquest procés requereix un treball més acurat i meticulós.

 

 

Feines pendents

 

La resta de feines que es faran fins acomplir el termini d’execució dels treballs de desmuntatge són tots els treballs que han de possibilitar el tall de les peces de la primera planta per tornar a fer el procés de trasllat i emmagatzematge.

 

 

Seguiment gràfic dels treballs

 

Degut a l’excepcionalitat del projecte, s’està realitzant la tasca de documentar tot el procés mitjançant l’enregistrament en format DVD i fotografia. L’empresa a qui s’ha adjudicat aquesta feina és Maresme Digital TV.

 

L’objectiu del seguiment gràfic del procés de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la fàbrica i els edicles té una voluntat documentalista i historicista a nivell tècnic, a la vegada d’una voluntat formativa i pedagògica.