Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cementiri de Les Valls de Mataró posa en marxa al febrer els primers forns crematoris del Maresme

Escoltar

El cementiri de Les Valls de Mataró posa en marxa al febrer els primers forns crematoris del Maresme

El nou edifici aplega també les oficines administratives

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit avui la visita oficial al nou edifici administratiu i de serveis que acull els forns crematoris del cementiri municipal de Les Valls. Es tracta del primer crematori de la comarca i, amb la seva entrada en funcionament prevista pel mes de febrer, els ciutadans del Maresme no hauran de desplaçar-se fins a Barcelona o altres comarques per incinerar els seus difunts.


El nou servei estarà gestionat per la concessionària dels dos cementiris municipals de Mataró, Cementiris Metropolitans CGC SL, empresa formada pels socis Cabré Jonqueras SA i Serveis Funeraris Integrals. A part de l’alcalde, a la visita d’avui han assistit, entre altres, el regidor d’Obres, Francesc Melero; el gerent de Cementiris Metropolitans CGC SL, Joan Hans, i els administradors de l’empresa concessionària, Josep Maria Cabré i Joan Ventura.

 

Les obres, pressupostades en 2.032.952 euros, han estat assumides per la concessionària. L’entrada al nou edifici es fa des del nou accés al cementiri situat a la carretera de Cirera. A l’esplanada d’accés s’ha habilitat un aparcament públic amb capacitat per a prop de 100 vehicles.

 

El preu públic establert per al servei d’incineració és de 516,39 €.

 

 

Característiques de l’edifici

 

L’edifici té una sola planta per quedar integrat en el paisatge i en el conjunt del cementiri de Les Valls, que compta amb onze barres de nínxols i és el més modern dels dos que té Mataró.

 

La superfície total construïda és de 483,24 m2 i consta de: porxo, vestíbul, serveis adaptats, sala d’espera, zona d’exposició de marbres, floristeria, administració, magatzem, despatxos d’atenció ciutadana, gerència, sala de vetlla, sala de transferència, sala de preparació i dos forns crematoris.

 

La disposició interna de l’edifici fa possible organitzar un flux separat de públics, per tal que els assistents a una cerimònia de comiat no coincideixin amb els usuaris de la part d’oficines.

 

Pel que fa a l’aparença externa, l’edifici té un parament exterior de maó calat amb un acabat d’aplacat de pedra pissarra, alternant tres mides i colors. La fusteria exterior és d’alumini anoditzat i envidrat.

 

La porta d’accés principal és una tanca corredissa de xapa d’acer corten imitant, amb buits i plens, la geometria de l’acabat de la façana. Finalment, la coberta és plana i invertida i amb acabat de grava.