Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle de teatre juvenil Butaka torna al Teatre Monumental amb quatre espectacles

Escoltar

El cicle de teatre juvenil Butaka torna al Teatre Monumental amb quatre espectacles

El tret de sortida el donarà l’obra musical “Ruddigore o la nissaga maleïda”

Butaka portarà al Teatre Monumental una programació de quatre espectacles en la qual s’hi pot trobar diferents gèneres com el musical, el clown, el circ i el hip hop, amb la intenció d’arribar al màxim de públic. Noms com Guillem Albà, Alba Sarraute i els germans Fruitós de la Cia Brodas passaran per l’escenari mataroní de febrer al maig.


A la temporada hi participaran quatre joves companyies que han rebut l’aplaudiment del públic i de la crítica teatral. El primer espectacle, que es podrà veure el 28 de febrer a les 21 h, és un dels èxits de l’any en l’apartat de musical, “Ruddigore o la nissaga maleïda”, una opereta divertida, amb una ambientació entre gòtica i terrorífica. Egos Teatre presenta la història d’un baró que li ha caigut l’amarga maledicció d’haver de matar una persona del poble cada dia si no vol morir en terrible agonia. El preu de l’entrada serà de 6 €, i per als 20 primers que vinguin disfressats de gòtics serà gratuïta. A més a més, després de l’obra se sortejarà un regal entre els assistents, i els actors de la companyia parlaran amb el públic sobre la creació d’una obra de teatre i establiran un diàleg amb els joves.

 

El segon i tercer espectacles d’aquest cicle Butaka coincidiran amb el Dia Internacional del Teatre, entorn del 27 de març. Aniran a càrrec de joves artistes relacionats amb el circ i el clown. El mateix divendres 27 de març a les 21 h serà l’ocasió de veure una de les sorpreses de l’any: Guillem Albà i el seu espectacle “Sketchofrenia”. L’obra està dirigida per Jango Edwards i ha obtingut el segon premi del públic de la Fira de Teatre de Tàrrega 2008. Albà presenta un esbojarrat espectacle còmic, visual, amb un ritme trepidant en el qual el jove clown es transforma en més de 30 personatges. El diumenge 29 de març a les 21 h es podrà veure “Mirando a Yucali” a càrrec de l’argentonina Alba Sarraute. Aquest és un espectacle que ha rebut molt bona crítica teatral i que li va valer el premi del públic al Festival Internacional de Pallassos d’Andorra.El primer cicle es tancarà el 30 de maig, a les 21 h, amb el hip hop de la Cia Brodas que ha  guanyat premis nacionals i ja va actuar a Mataró a la passada edició de Dies de Dansa. Presenta ara el seu últim espectacle, “Iva inclòs”, un muntatge enèrgic, amb breakers i música en directe.Butaka Mataró és una iniciativa de l’IMAC amb la col·laboració del Servei de Joventut de l’Ajuntament i té el suport dels butakers, joves implicats en el projecte que en fan d’ambaixadors i participen en les tasques de promoció dels espectacles.