Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El delegat del Govern visita les obres de construcció del TecnoCampus Mataró-Maresme

Escoltar

El delegat del Govern visita les obres de construcció del TecnoCampus Mataró-Maresme

El Ministeri ha concedit crèdits per valor de 8 milions d’euros al projecte

El Ministeri de Ciència i Innovació ha atorgat un nou crèdit a interès zero per un import de 3,1 milions d’euros per la realització de les obres de la nova seu del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme. Ho ha anunciat aquest matí el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, durant una visita a les obres del nou edifici acompanyat per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el president de Promocions Urbanístiques de Mataró, Ramon Bassas, i la presidenta de la fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Alícia Romero. La nova seu del TecnoCampus Mataró-Maresme que s’està aixecant a la zona del Rengle de Mataró serà un centre universitari (acollirà les dues escoles universitàries situades a Mataró) i de transferència de coneixement entre institucions i empreses del sector de les noves tecnologies i la innovació.


La comitiva que aquest matí ha visitat les obres de l’estructura de l’edifici principal del TecnoCampus Mataró-Maresme ha pogut verificar que els treballs avancen a bon ritme i està previst que s’acabin el darrer trimestre del 2010. Aquest edifici acollirà en soterrani l’aparcament públic, i en dues plantes les universitats, la seu de TCM i també CETEMMSA. Des de l’estructura d’aquest immoble és possible observar com han començat també les obres de la sala de convencions i els altres dos edificis que completen el parc.


 

Els visitants han pogut observar també com es desenvolupen els treballs per crear la plaça pública -espai central de l’edifici principal- i com es comença a construir una gran pèrgola fotovoltaica amb 288 plaques que es calcula que aportarà 62.669,03 kw d’electricitat a l’any. Aquest no és l’única iniciativa d’eficiència energètica que presenta el projecte, ja que el parc estarà també connectat a l’innovador sistema de climatització anomenat Tub Verd.

 

El finançament del projecte

 

El projecte el desenvolupa l’empresa municipal PUMSA per encàrrec de l’EPE Tecnocampus i té un pressupost global de 46,6 milions d’euros, que es finançaran de la següent manera: 34,9 milions a través d’endeutament (26,8 milions de préstecs amb condicions de mercat i 8 milions d’euros amb préstecs amb interès 0 del Ministeri de Ciència i Innovació), de les concessions de l’aparcament subterrani que hi ha a sota (3,9 milions d’euros) i del trasllat de CETEMMSA a una part de l’edifici (3,9 milions d’euros), així com dels 4 milions que aporten els propietaris del sector del Rengle.

 

Els 3,1 milions de crèdits concedits ara estan inclosos dins els 8 milions de prèstecs que ha concedit en total el Ministeri des del 2005 i que tenen unes condicions especials (carència de 3 anys i un termini d’amortització de 15 anys). Aquest tipus d’ajuts es coneixen popularment com a “parquetazo”.